Marttilasta varastettiin mehiläispesiä

0
Marttilassa on vieraillut toukokuun puolivälin jälkeen mehiläispesävaras. (Kuvan pesä ja mehiläiset eivät liity tapaukseen.) Kuva: AVL:n arkisto / Jari Malm

MARTTILA. Marttilassa on 16.5. ja 3.6. välisenä aikana vieraillut joko uhkarohkeita tai mehiläisten hoitoon perehtyneitä rosvoja. Vättilästä vietiin neljän emon mehiläispesät. Kyseessä on pesät omistaneen Sirpa Hagström-Suojasen mukaan kaksi kahden pesän tornia.

Varkaus huomattiin torstaina, kun omistajat olivat menossa pesien kuntoa tarkistamaan. Hagström-Suojanen kertoo, ettei paikalla ollut mitään viitteitä mahdollisista varkaista. Pesät ovat kadonneet kokonaan, eikä ruohikossakaan enää näkynyt jalanjälkiä. Edellisen kerran pesiä oltiin käyty hoitamassa 16. toukokuuta.

–Ei ole mitään käsitystä, miten tämä on tehty, Hagström-Suojanen sanoo, mutta epäilee asialla olleen mehiläistenhoidon tuntevia henkilöitä.

Varkaus harmittaa Hagström-Suojasta erityisen paljon, koska pesät olivat kokonaisuudessaan itse tehtyjä.

–Jos yhdyskunta on kunnollinen, tuollaisen pesän arvoon noin 450 euroa. Jos yhdyskunta on heikompi, hinta on noin 150–190 euroa, hän kertoo ja arvelee varkaiden laittaneen pesät myyntiin.