Oripään keskustalle torjuntavoitto – Kaksi perussuomalaista valtuustoon, SDP putosi pois

0

ORIPÄÄ. Keskusta otti Oripäässä puolueen puheenjohtaja Annika Saarikon johdolla torjuntavoiton 41,3 prosentin ääniosuudella (+0,1). Keskusta säilytti kahdeksan valtuustopaikkaa Oripään 17-jäsenisessä kunnanvaltuustossa. Saarikon henkilökohtainen äänimäärä oli 97, jolla irtosi kunnan äänikuningattaruus.

Perussuomalaiset niittivät Oripäässä selvän vaalivoiton. Puolue sai 11,8 prosenttia äänistä (+8,0). Tulos tietää kahta paikkaa tulevalle valtuustokaudelle. Läpi menivät yrittäjä Asmo Mikkola, 19 ääntä ja kirjailija, päihdeterapeutti Kalle Lähde, 18. Lähde pyrki Oripään valtuustoon neljä vuotta sitten keskustan listalla.

Kokoomus sai Oripäässä 24,5 prosenttia äänistä (-4,3) ja neljä valtuustopaikkaa. Valtuutettujen määrä väheni yhdellä. Vasemmistoliiton ääniosuus oli 18,7 prosenttia (-1,9). Puolue säilytti kolme nykyistä paikkaansa.

SDP sen sijaan putosi Oripään valtuustopuolueiden joukosta, sillä Maarit Salaman 24 ääntä eivät riittäneet valtuustopaikan uusimiseen. Puolueen ääniosuus oli 3,7 prosenttia (-2,0). SDP:llä ei ollut Oripäässä Salaman lisäksi muita ehdokkaita.

Henkilökohtaisissa äänimäärissä Annika Saarikon jälkeen muille mitalisijoille ylsivät vasemmistoliiton koneinsinööri, eläkeläinen Pertti Liinoja, 71 ääntä ja kokoomuksen upseeri Matti Kulmanen, 68.

Keskustan listalla kakkosena oli vaalien ensikertalainen sähkösuunnittelija, insinööri (AMK) Janne Paju, jolle antoi äänensä 55 oripääläistä. Uutena kasvona valtuustoon eteni myös joukon kuopus, 18-vuotias opiskelija Julia Isotalo, joka sai 20 ääntä.

Nykyisistä valtuutetuista paikkaansa ei Maarit Salaman lisäksi uusinut kokoomuksen Reijo Vainionmaa, 6 ääntä. Vainionmaa on vaikuttanut Oripään kunnallispolitiikassa 1970-luvun puolivälistä lähtien

Äänestysprosentti Oripäässä oli valtakunnalliseen tasoon nähden komea 63,6. Äänioikeutettuja oli kaikkiaan 1034, joista 653 kävi uurnilla.