Marja Jalli Kosken valtuuston, Heikki Pietilä kunnanhallituksen johtoon

0
Valtuuston toinen varapuheenjohta valittiin lippuäänestyksellä. Kunnanjohtaja Henri Partanen keräsi äänestysliput lasikulhoon. Kuva: Asko Virtanen

KOSKI. Kosken valtuuston puheenjohtajaksi koko nelivuotiskaudeksi valittu Marja Jalli (kesk) tiivisti valtuuston työskentelyn kolmeen sanaan.

–Ensimmäinen sana on luottamus. Varmuus siitä, että toiseen voi luottaa. Olette saaneet luottamuksen kuntalaisilta. Luottamus valtuustossa on tärkeää ja se tulee ajan myötä yhdessä tehden, Jalli sanoi.

Kaksi muuta tärkeää sanaa ovat valtuutus ja politiikka.

–Valtuutus on sana, joka kertoo, että on oikeutettu toimimaan jonkun toisen puolesta. Valtuusto on yhteisö, jolla on yhteinen tavoite. Kolmas sana on politiikka, joka tulee kreikasta ja tarkoittaa vaikuttamista toisiin ihmisiin, Jalli sanoi ja lupasi puheenjohtajana toimia vaalilupaustensa mukaan sitoutuen, yhteistyötä rakentaen ja parhaansa tehden.

Valtuuston toiselle varapuheenjohtajalle haettiin valtuutus äänestyksellä. Valituksi tuli vihreiden tuore kunnanvaltuutettu Ragni Reichart. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi neuvoteltiin Timo Toivonen (kesk), joka toimii myös valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtajana.

Kunnanhallituksessa puhetta johtaa aiemmin kunnanvaltuuston puheenjohtajana toiminut Heikki Pietilä (kesk). Varapuheenjohtajaksi valittiin Martti Mäkitalo (kesk) ja jäseniksi Anne Niemelä-Laaksonen (kesk), Marja Mattila (kesk), Laura Mikkola (kok), Taisto Lehti (sdp) ja Pertti Kujala (ps).

Sivistyslautakunnassa puhetta johtaa Tero Laakso (kesk), sosiaalilautakunnassa Veera Lindholm (kesk), teknisessä lautakunnassa Jarmo Ruohonen (kesk), tarkastuslautakunnassa Virpi Hahko (sdp), hyvinvointilautakunnassa Marja Palomäki (kesk), rakennuslautakunnassa Markus Haavisto (ps) ja ylikunnallisessa ympäristönsuojelulautakunnassa Tapio Luhtala (kok).