Musadiggareiden pihapiknikissä pukeuduttiin sadetakkiin

0
Heidi Karvonen ja Valtteri Lipasti tunnelmoivat ja tukivat toisiaan. He eivät ole esiintyneet aiemmin kahdestaan. (Kuva: Katriina Reijonen.)

PÖYTYÄ/Mustanoja. Kyntäjäntupa muuttui sunnuntaina pirteäksi folk-estradiksi, jossa artisteja nousi yleisön seasta lavalle ja palasi takaisin yleisöön seuraamaan muiden muusikoiden esiintymistä. Mistään improvisaatiota-pahtumasta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan rennon rempseästä Mustanojan musapiknikistä, jossa esiintyi neljä kansanmusiikista vivahteita ammentavaa kokoonpanoa.

Mustanojan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Annukka Tolkki huokui tyytyväisyyttä, kun nopealla aikataululla koottu tapahtuma oli vihdoin viimein käynnissä. Kävijöitä tuli ja meni, eikä tarkkaa lu-kua edes koitettu ottaa. Kuulopuheiden perusteella ihmisiä saapui paitsi lähialueelta, myös muualta Pöytyältä ja naapurikunnista.

–Olisi voinut olla niinkin, ettei täällä olisi ollut ketään. Sää on niin arvaamaton.

Viikonlopulle povatut sadekuurot siirsivät piknikin viime hetkellä Reppuniemen rinteestä Kyntäjän-tuvan verannalle.

Tolkki toivoo, että Reppuniemessäkin päästäisiin vielä jonain päivänä nauttimaan musiikista piknik-peittojen päällä. Ulkoilmamuseon miljöö olisi juuri sopiva rennolle yhdessäololle.

–Täytyy vain katsoa kesäteatterin kanssa ajoitukset.

Kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Vilja Lahti arveli ihmisten lähtevän liikkeelle, kun jotain pitkästä aikaa järjestetään.

–Ja esiintyjillekin kiva, että pääsevät esiintymään, Lahti muistutti korona-ajan karuudesta.

Duon ensiesiintyminen


Hilma Lipasti , 12, ja Inkeri Tolkki , 11, tanssivat Heidi Karvosen ja Valtteri Lipastin musiikin tahdissa. Meininki oli kohdillaan, olihan lavalla heidän suosikkinsa päivän musakattauksesta. Syy oli ilmeinen:

–Valtteri on mun setäni, Hilma Lipasti paljasti.

Valtteri Lipastille Mustanojan kylä on tuttu paikka sukujuurien vuoksi. Heidi Karvonen sen sijaan oli Kyntäjäntuvalla ensi kertaa. Ensi kertaa esiintyi myös heidän duonsa.

–Mutta tuskin viimeistä kertaa, Lipasti ja Karvonen vihjasivat.

Kaksikon kitara- ja kosketinsoitinvetoiset kappaleet sisälsivät niin klassikoita kuin Valtteri Lipastin omia sävellyksiä – niitä tulevia klassikoita.

– Heidin ääni on sielukas. Hän on Suomen Norah Jones, Lipasti suitsutti.

–Valtteri on taitava säveltäjä ja helkatin huumorintajuinen tyyppi, jonka kanssa on kiva esiintyä. En ole itse esiintynyt paljoakaan viime aikoina, mutta Valtteri antaa sellaista selkärankaa, ja jos minä mokaan, Valtteri osaa paikata, Karvonen puolestaan hehkutti.

Duo oli onnellinen päästessään esiintymään. Heidän settinsä aikana taivaskin alkoi hymyillä sadepil-vien lipuessa kauemmas Kyntäjäntuvalta.

Kaksikon lisäksi tapahtumassa esiintyivät kanteleensoittaja Arja Kastinen, Turun Metsänkävijäin soittokunnan saksofonistit ja a cappella -lauluryhmä Just For Fun.

Mustanojan pikniktapahtuma oli osa Pöytyän kunnan tukemaa puistokonserttisarjaa.