Paljasjalkapolku kutsuu tuntemaan luonnon monimuotoisuuden

0
Paljasjalkapolulla on omat reittimerkkinsä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Miltä tuntuu luonto varpaissa? Tai miltä tuntuu fiilistellä kesää paljain jaloin? Tassutella metsän sylissä? Siitä voi nyt ottaa selvää Kyrön Killanmäelle toteutetulla paljasjalkapolulla.

Auranmaan Latu ja Polku ry on kesän aikana talkoovoimin merkinnyt olemassa olevan polun paljasjalkakyltein sekä haravoinut ja raivannut oksia polulta. Lisäksi polulle on kuljetettu erilaisia maa-aineksia vahvistamaan elämystä. Kahden kilometrin mittaisen polun puolivälissä on Karinaisten Kunnon rakentama laavu, jossa voi nauttia eväitä. Alueella on myös sisällissodan aikainen näyttösuoja, jonka kunnostusmahdollisuutta selvitetään parhaillaan.

Paljasjalkapolun avajaisia vietetään torstaina 12. elokuuta.

–Paljain jaloin kävelystä on tutkimusten mukaan lukuisia erilaisia terveyshyötyjä. Kävely voi parantaa verenkiertoa, mielialaa, tasapainoa, voimistaa jalkojen lihaksia ja lisätä nivelten joustavuutta, joka puolestaan vähentää polvi-, lonkka-, ja selkäkipuja, Susanna Ansio kertoo.

–On todettu myös, että jalkojen hikoilu voi vähentyä ja jalkaterien alueella olevien ihotautien oireet lievenevät, hän lisää.

Paljasjalkapolun avajaiset torstaina 12.8. kello 18.30 Kyröntie 412, Kyrö.