Pyhäjärven kiiskikuolemissa pahin alkaa olla takana

0

PYHÄJÄRVI. Pyhäjärven kiiskikuolemien osalta pahin alkaa olla takanapäin. Edelleen kuolleita kaloja rannoilta löytyy, mutta Veikko Niittymaan mukaan määrä on selvästi vähentynyt.

–Lauantaina rannalla näkyi joitain yksilöitä, mutta ei enää sunnuntaina, Niittymaa kertoo.

Mikäli kuolleita kaloja vielä löytyy, niitä ei enää pidä kerätä säkkeihin ja jättää tien poskeen poimittavaksi. Pyhäjärven suojeluyhdistykseen kuuluva Niittymaa kävi niitä lomansa aikana traktorilla noutamassa, mutta on nyt palannut töihin eikä enää ehdi säkkejä kerätä.

Kalamäärien vähennyttyä myöskään kunta ei enää ole tuonut Kalikkaan raatokonttia. Kunta kuitenkin pyrkii vielä huolehtimaan jätehuollosta ja auttamaan kaloista eroon hankkiutumista. Kontin sijasta Kalikan matonpesupaikalle on tuotu 600-litrainen pytty, johon kuolleet kalat voi kipata.