VPK:n harjoituksesta koituu savua ja liikennettä Heikinsuolla lauantaina

0

PÖYTYÄ/Heikinsuo. Karinaisten VPK harjoittelee sääolosuhteiden salliessa lauantaina Heikinsuolla osoitteessa Heikkiläntie 92. Harjoitus alkaa aamulla kello kahdeksan ja jatkuu iltaan asti. Harjoituksen lopuksi poltetaan harjoituksen kohteena oleva purkukuntoinen rintamamiestalo.

Harjoitus ei aiheuta vaaraa alueen asukkaille, mutta siitä koituu savua ja hälytysajoneuvojen liikennettä.

Harjoituksessa harjoitellaan muun muassa alkusammutustiedustelua, evakuointia, täydentäviä sammutusmenetelmiä ja savulle altistumisen ehkäisemistä. Harjoituksen päätteeksi rakennus hävitetään polttamalla se hallitusti.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.
Harjoituksesta vastaa Karinaisten VPK.