Pääkirjoitus: Pesis huumaa Pöytyällä

0

Pesäpallon ystävillä on Pöytyällä meneillään jännittävät ajat. Pöytyän naiset ovat enää kahden voiton päässä noususta pesäpallon mestaruussarjaan Superpesikseen. Oman kutkuttavan lisänsä asiaan tuo se, että vastassa on Mynämäki eli kyseessä on paikalliskamppailu.

Pöytyän sarjanousuun on hyvät mahdollisuudet. Joukkue on sopivan kokenut, mutta kuitenkin nuori ja nälkäinen.

Jos naisten sarjanousu toteutuu, sillä on suuri merkitys koko kunnalle ja miksei Auranmaalle laajemminkin.

Jokaisella kunnalla pitäisi olla jokin asia, mistä se tunnetaan. Sanoopa missä päin Suomea tahansa Ypäjä tai Kaustinen, vastauksena on Ypäjän kohdalla hevoset ja Kaustisten kohdalla kansanmusiikki. Pöytyällä on nyt hyvät mahdollisuudet profiloitua pesäpallopitäjänä.

Urheilulajeista puhuttaessa unohtuu usein, että kenttätapahtumien lisäksi asiaan kuuluu paljon muutakin. Jotta pelaajat voivat pelata, tarvitaan paljon aktiivista talkooväkeä, joka tekee töitä joukkueen eteen tunteja laskematta. Pöytyällä talkoohenkeä on onneksi riittänyt, mutta mitä ylemmäs sarjoissa mennään, sitä enemmän vaatimuksia tulee myös talkoolaisten aktiivisuudelle.

Toisaalta on myös niin, että menestys ruokkii kiinnostusta. Tuskinpa arvaa kovinkaan väärin, jos uumoilee, että naisten nousu Superpesikseen toisi lajin pariin uusia talkoohenkisiä urheiluihmisiä ja mikä tärkeintä, myös paljon uusi nuoria harrastajia.