Elisenvaaran luokkatilat alkavat jo hahmottua

0
Kun lattia on valmis, se peitetään odottamaan rakennuksen luovutusta. (Kuva: Asko Virtanen)

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran uuden yhtenäiskoulun ja lukion rakennustyöt ovat sujuneet aikataulussa ja budjettikin on pitänyt. Pöytyän kunnanvaltuuston hyväksymän koulu-urakan kokonaishinta on 12,4 miljoonaa euroa.

Parhaillaan rakennuksessa tehdään lähinnä sisätöitä.

–Lattiat on valettu, tasoitetyöt tehty ja maalauksetkin ovat aika pitkällä, kertoo vastaava työnjohtaja Pasi Kirveennummi Hartelasta.

Lattiapinnoitteiden asennus on jo alkanut ja niitä tehdään jouluun saakka. Paljon tehdään myös talotekniikkatöitä eli sähkö-, putki- ja ilmanvaihtotöitä.

Liikuteltavia seiniä

Rakennus on määrä luovuttaa ensi vuoden heinäkuussa. Hartela vastaa kiinteistä kalusteista, mutta muusta kalustuksesta vastaa tilaaja eli Pöytyän kunta. Rakennuksen luovutuksen ja koulujen alkamisen välisenä aikana on tarkoitus laittaa kalusteet paikoilleen.

Luokkien välillä on liikuteltavia väliseinä. Väliseinien äänieristys on kuitenkin yhtä hyvä kuin kiinteidenkin seinien.

Rakennuksen pääväri on harmaa, mutta muutama seinä on saanut pintaansa vihreää ja oranssia.Uudisrakennuksen suuruus on noin 6000 neliötä. Täysin uusitusta Monnilasta tulee vielä 500 neliötä lisää.

Pihat valmiina lokakuussa

Rakennuksen piha-alueiden luovutus on vasta ensi vuoden lokakuussa.

–Nyt ruokalana toimiva rakennus puretaan keväällä ja sen paikalle tulee urheilu- ja muita pihavälineitä, Kirveennummi kertoo.

Hänen mukaansa Elisenvaaran työmaa on rakennusteknisesti melko tavanomainen.

–Purkuvaihe oli haasteellinen, koska kirjastorakennus jäi pystyyn ja siihen liitettiin uudisrakennus, Kirveennummi kertoo.

Oman haasteensa luo myös se, että mäellä käydään kaiken aikaa koulua, joten työsuojeluun ja muun muassa kulkuteiden turvallisena pitämiseen on kiinnitettävä paljon huomiota.

Rakennusmateriaalien saatavuudessa on ollut jonkin verran ongelmia.

–Joitakin materiaalitoimituksia on jouduttu odottamaan, muun muassa pellistä on ollut pulaa, mutta isompia viivytyksiä ei materiaalipulan vuoksi ole ollut.