Hirvilauma kolmen ottelun voittoputkessa

0
Pienellä kokoonpanolla liikkeellä ollut Kiekko-67 oli sinnikäs vastus, mutta TarU vei ottelun voiton. Kuva: Markku Pönni.

JÄÄKIEKKO. TarU:n edustusjoukkueen voittoputki sai lauantain kotipelissä jatkoa, kun Kiekko-67 kaatui maalein 8–5. Onnistumisia ottelussa tuli hirvilauman jokaiselle kentälliselle.

Heti pelin alussa nähtiin, että hirvilauma määräisi päivän tahdin. Pienellä kokoonpanolla pelannut vierasjoukkue keskittyi puolustamiseen ja pyrki iskemään vastahyökkäyksistä. TarU kuitenkin hoiti tyylikkäästi vastustajan muutamat yritykset ja erätauolle mentiin kotijoukkueen 2–0 johdossa.

Toisessa erässä nähtiin maalintekokilpailu. Erän alkupuoliskolla joukkueet nakuttelivat mustaa häkkiin vuoron perään. TarU hallitsi vahvasti peliä ja loi maalipaikkoja toisensa perään pitkillä hyökkäyksillä. Kiekko-67 puolestaan käytti kotijoukkueen muutamat kiekolliset huolimattomuudet ja hieman löysän puolustamisen todella kovalla prosentilla hyväkseen. Lopulta erätauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen turvallisen oloisessa 7–3 johdossa.

Viimeinen erä ei enää tarjoillut ikimuistoisia urheiluhetkiä. TarU:n kovin peli-into oli jo poissa ja Kiekko-67:n pienellä kokoonpanolla alkoi myös selkeästi olla piimää pohkeissa. Erässä oli pientä pelailun makua. Molemmat joukkueet tekivät yhden maalin, TarU ylivoimalla ja Kiekko-67 alivoimalla. Summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 8–5.

Pelin jälkeen hirvilauman varustekopin edestä tavoitettiin suihkunraikkaana joukkueen varakapteeni ja tehot 2+0 nakuttanut Jussi Ojanen .

–Vaikea ottelu, mutta tehtiin tarvittavat maalit. Onnistumiset laajalla rintamalla antavat luottoa seuraavaan pelin sarjan kärkeä vastaan, Ojanen tiivisti ottelun.

Pelin pistemiehiä olivat Ojasen lisäksi hatun heittänyt Joonas Timonen (3+0), Miska Back (2+0), Santeri Perho (1+0), Samuli Valvisto (0+3), Miikka Laukkanen (0+2), Niko Hirvonen (0+2), Volter Timonen (0+2), Jarkko Aarnio (0+1), Justus Lindsten (0+1), ja Samuli Perho (0+1).

Seuraavassa ottelussaan ensi lauantaina hirvilauma kohtaa lohkoa suvereenisti johtavan Kiekkohain, joka ei toistaiseksi ole menettänyt sarjassa yhtäkään pistettä. Salossa pelattavan pelin jälkeen TarU:lla on luvassa vielä yksi kotiottelu ennen joulutaukoa.