Kavioeläimet ja kanalinko olivat Yläneen lasten ja nuorten päivän hitit

0
Kasvatustyöntekijä Mervi Kuusisto näytti Seela Aaltoselle, 4, miten Pöytyän seurakunnan linko toimii. Kuva: Katriina Reijonen

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneellä tähyiltiin sunnuntaina hauskuuksia horisontista. Lasten ja nuorten omaksi päiväksi pyhitetty tempaus sai väkeä liikkeelle naapuripaikkakuntia myöten. Säkylästä Yläneen yhtenäiskoululle saapunut Aaltosen perhe oli nähnyt mainoksen ja suunnannut hauskanpitoon.

Perheen lapset Saga, 5, ja Seela Aaltonen, 4, testasivat menestyksekkäästi kanalinkoa. Seurakunnan ammuskelurastilla hanhennäköiset koiranpurulelut saivat kyytiä, kun Saga ja Seela linkosivat vaakuttajat ilmojen teille.

Siskokset nyökyttelivät puuhan olleen hauskaa, mutta sen verran tyttöjä kuitenkin jännitti, että vanhemmat saivat olla tunteiden tulkkeina.

–Heppa-ajelu oli uusi kokemus ja kivaa, Aaltoset kertoivat.

Junioreille suunnattu tapahtuma oli ensimmäisiä tempauksia, joita Yläneen kyläyhdistys alkoi perustamisensa jälkeen kyhäillä. Pöytyän kunta myönsi järjestämiseen tukea 2 000 euroa, mutta tukipotti odotti hyvän tovin käyttämistään.

Syy on kaikkien tuntema. Ensin tapahtuma piti pitää toukokuussa, sitten syyskuussa.

–Onneksi nyt vihdoin viimein saamme järjestää tapahtuman, Yläneen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ismo Stenholm huokaisee ja antaa täyden tunnustuksen viime vuoden puheenjohtajalle Kari Elolle, jonka ansiosta tapahtuma sai tuulta purjeisiinsa.

Jimi Lintoja, 8, syötti pikkuiselle Darudelle porkkanaa. Outi Broux tunnustautui aasifaniksi. Danielin ja Daruden omistaja Niina Manninen tuo mielellään kaviosankarit tapahtumiin, sillä hän haluaa kouluttaa aasinsa ihmisläheisiksi. Kuva: Katriina Reijonen

Vain sonnin lypsy puuttui

Hauskuuksia horisontissa -tapahtumaan osallistuivat Yläneen hevoskasvatusyhdistys, Yläneen Korpijunkkarit, Yläneen Kirin jalkapallojaosto, SPR Yläneen osasto, Yläneen VPK, MLL Yläne sekä Pöytyän seurakunta ja poliisiautolla paikalle kurvanneet lainvartijat sinisissä asuissaan.

Poliisiautoon ei tällä erää päässyt tutustumaan, mutta Yläneen VPK esitteli mielellään kalustoaan. Frans ja Eveliina Heinonen, Ninni Toivonen ja Silja Koivisto olivat nähneet paloauton ennenkin. Palokuntaosastossa on mukana läheisiä ihmisiä, joiden ansiosta pelastustoimintaan käytettävä laitteisto on tullut tutuksi.

Heinoset, Toivonen ja Koivisto keräsivät tarroja buffetista saatuun passiin.

–Hevosajelu ja kanan heitto ovat olleet tähän mennessä kivoimmat, nelikko summasi.

Sisätiloissa olevat aktiviteetit kuten lämäri- ja heittotutka olivat vielä kokematta. Etenkin Frans Heinonen odotti sporttipisteitä innolla.

Yhtenäiskoulua käyvät lapset olivat iloisia siitä, että koronan jälkeen vihdoin tapahtuu. Lasten ja nuorten päivälle he antoivat isot peukut. Jos jotain tapahtumassa olisi voinut vielä olla, niin vaikka lehmänlypsypiste. Paikallinen julkkis, Simo-sonni olisi heidän mielestään voinut olla kyseisen kohteen tähtivieras.

Katriina Reijonen