Tuisa on Vuoden yritys Aurassa

0
Tuisa on Vuoden yritys Aurassa. Tuisalla on noin 500 jälleenmyyjää ympäri maan, joten varastotilaa tarvitaan. Yrittäjä Tuija Toivonen kertoo, että palkitseminen tuotti wau-efektin. (Kuva: Asko Virtanen)

AURA. Varsinais-Suomen yrittäjät on valinnut Auran Vuoden yritykseksi Tuisa Oy:n. Yritys maahantuo ja valmistaa erilaisia hyvinvointiin liittyviä tuotteita. Pääosa liikevaihdosta tulee tukkukaupasta.

Jälleenmyyjiä on noin 500 ympäri maan. Kuluvana syksynä oman myymälän merkitys on kuitenkin kasvanut, sillä yritys muutti elokuussa Kuovinkujalle 400 neliön halliin, missä on paitsi runsaasti tilaa varastolle myös paremmat tilat myymälälle kuin mitä oli vanhoissa tiloissa keskustan vanhan apteekin talossa.

Nykyisin hyvinvointiin liittyviä tuotteita on päästä varpaisiin. Kaikki alkoi kuitenkin vuonna 2007, kun yrittäjä Tuija Toivonen rakastui – kristallisuolaan.

–Rakastuin kristallisuolaan ja ajattelin, että jos en löydä jälleenmyyjiä, myyn itse. Kontillinen oli pienin erä, mitä kristallisuolatuotteita saattoi tilata, Toivonen kertoo.

Toivosella oli ennen yrittäjäksi hyppäämistä toiminut pitkään kirjanpitäjänä.

–Minulla oli kirjanpitäjänä yli 40 asiakasta, joten olin hyvin perillä yrittäjyydestä, vaikka en pitänytkään itseäni riskinottajatyyppinä, Toivonen kertoo.

Aluksi Toivonen oli sivutoiminen yrittäjä, mutta varsin pian kävi selväksi, että palkkatyö kannattaa jättää ja heittäytyä yrittäjäksi Nykyisin Tuisa työllistää Toivosen lisäksi kaksi ulkopuolista työntekijää.

Yrityksen kasvua on vauhdittanut se, että luonnonmukaisten tuotteiden kysyntä on kasvanut.

–Myös miehet ovat tänä päivänä kiinnostuneita, varsinkin ruuanlaitossa käytettävät suolat kiinnostavat miehiä.

Moni muukin asia on muuttunut neljässätoista vuodessa.

–Kun aloitin, reissattiin ympäri Suomea ja messuilla oli suuri merkitys. Nykyään markkinointi tapahtuu pääasiassa sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilla. Tykkään kuitenkin olla ihmisten kanssa tekemisissä, joten ainakin parit messut pyrin vuodessa käymään, Toivonen kertoo.

Yrityksen palkitseminen kruunaa Toivosen mukaan hyvin menneen vuoden.

–Tänä vuonna on tapahtunut paljon hienoja asioita. Palkinto on hieno piste iin päälle. Kun kuulin palkinnosta, tuli sellainen wau-fiilis, Toivonen iloitsee.