Avi jatkoi ja tiukensi kokoontumisrajoituksia – Rajoitukset jatkuvat tammikuun puoliväliin

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia sekä tilojen käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset. Aluehallintovirasto määräsi suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan.

Tilojen sulkeminen ei koske alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa. Rajoitukset ovat voimassa 1.1.–15.1.2022.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan koronakoordinaatioryhmät ovat joutuneet toteamaan, että maakuntien koronatilanne heikkenee edelleen ja terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittumassa. Alueella esiintyy runsaasti tartuntaryppäitä, joissa tartuntojen alkuperää ei pystytä jäljittämään, tartuntaluvut ovat korkeimmalla tasolla koko epidemian aikana ja tartunnoista jo suurin osa on erittäin herkästi tarttuvaa omikron-muunnosta.

–Rajoitusten jatkaminen on tarpeen epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Tilojen sulkemista koskevat rajoitukset kiristyvät Varsinais-Suomessa, mutta lasten harrastustoimintaa tiloissa ei rajoiteta. Yhtenäiset rajoitukset koskevat koko Lounais-Suomen aluetta. Toivottavasti näillä rajoituksilla saadaan hillittyä tartuntamäärien kasvua, sanoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Leena Räsänen.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Rajoitukset koskevat näitä paikkoja:

* Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
* Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
* Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
* Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
* Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
* Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Sulkemispäätös ei koske näitä paikkoja:

* Vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.
* Ammattiurheilemista.
* Yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.
* Lakisääteisten palvelujen toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta.
* Vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.

Muissa yleisissä tiloissa toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Tiloissa tulee pitää asiakkaiden ja osallistujien nähtävillä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla tartuntariskiä pyritään alentamaan. Keinoja ovat esimerkiksi kasvomaskin käytön edellyttäminen, ilmanvaihdon tehostaminen, asiakasmäärän rajoittaminen, kävijöiden osallistumisen porrastamalla tai asiakaspaikkojen väljempi sijoittelu.

Asiakas- ja yleisötiloissa tulee lisäksi noudattaa hygieniavaatimuksia, jotka koskevat tehostettua tilojen ja pintojen puhdistamista sekä mahdollisuutta käsien puhdistamiseen ja riittävän etäisyyden pitämiseen.

Rajoitukset ovat voimassa 1.–15.1.2022. Kuluvan vuoden loppuun saakka ovat voimassa aluehallintoviraston ennen joulua antamat määräykset. Katso juttu niistä tästä linkistä.