Avi tiukensi rajoituksia: Kaikki yleisötilaisuudet kiellettiin ja tilojen käyttöön tuli rajoituksia

0

VARSINAIS-SUOMI. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on maanantaina alkuillasta antamallaan päätöksellä kieltänyt sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Varsinais-Suomen alueella henkilömäärästä riippumatta. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Samalla aluehallintovirasto määräsi suljettavaksi tilat, joita käytetään kuorolaulu- tai harrastajateatteritoimintaa, tanssipaikkoina tai muuhun ryhmäharrastustoimintaan. Myös kauppakeskusten yleiset tilat suljettiin.

Päätös tuli voimaan tänään tiistaina ja on voimassa vuoden loppuun saakka.

Toisella tekemällään päätöksellä aluehallintovirasto jatkaa muille yleisille tiloille asettamiaan terveysturvallisuusvaatimuksia Varsinais-Suomen alueella. Näissä tiloissa toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin. Päätös on voimassa 22.12.–31.12.

Myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on antanut uusia suosituksia. Koronaryhmä suosittaa käyttämään kasvomaskia kouluissa jo ensimmäisestä luokasta alkaen ja pidättäytymään kuoro- ja yhteislaulusta joulunajan juhlissa tai tapahtumissa.

Kaikkia sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköissä vierailevien suositellaan tekemään koronan kotitesti ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät veisi koronavirusta palveluyksiköihin.

Kuntien tulisi puolestaan kaikin mahdollisin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä edistämään koronarokottamista huomioiden juuri päivittyneet suositukset rokotteiden annosväleistä.