Hirvilauma palasi voittokantaan

0
Nousujohteisen syyskauden pelannut TarU:n edustusjoukkue ei antanut edellisen kohtaamisen kolmannen erän toistua, vaan otti tällä kertaa ParSportista selvän voiton. Edellisessä kohtaamisessa ParSport tuli kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Kuva: Markku Pönni.

JÄÄKIEKKO. TarU:n edustusjoukkueen syyskausi III-divisioonassa päättyi voitolliseen peliin, kun ParSport kaatui kotipelissä lukemin 5–1. Ensimmäinen erä oli vahvaa kotijoukkueen näytöstä ja vaihdosta toiseen peli pyöri vierasjoukkueen päässä. Maalinteossakin onnistuttiin jokaisen kentän toimesta kerran, ja erätauolle lähdettiin 3–0 lukemissa.

Toisessa erässä ParSport sai pelin juonesta kiinni ja erä oli tasaisempaa hokia. Hirvilauma kuittasi kuitenkin erän ainoan maalin, kun Maxim Myllymäen (2+0) tulinen kantalätty painui ylivoimalla maaliin.

Kolmanteen erään lähdettiin jatkamaan hyvää liikettä ja tiputtamaan ParSport kelkasta. Mielessä kummitteli edellisessä kohtaamisessa Paraisilla pelattu viimeinen erä, jonka ei ollut syytä antaa toistua.

Alku olikin hyvää kiekkoa ja Santeri Perhon (1+0) toimesta lukemat olivat jo 5–0 Hirvilaumalle. Tämän jälkeen peli meni sekaisemmaksi jäähyjen ansiosta. Erän puolivälissä vierasjoukkue pääsi pilaaman Jani Myllyniemen nollapelin ja maali jäi myös pelin viimeiseksi.

Päävalmentaja Joni Lahti oli pelin jälkeen tyytyväinen.

–Kahta pistettä lähdettiin tosissaan hakemaan ja ukkelit vastasi hienosti huutoon. Kausi on ollut vahvasti nousujohteinen varsinkin, kun otetaan huomioon, mitkä lähtökohdat kauteen lähdettäessä oli.

Lahti toteaa, että vielä pari päivää ennen sarja-avausta ihmeteltiin toden teolla, mistä saataisiin lisää pelaajia rinkiin.

–Taivaankappaleet olivat kerrankin meidän puolella, sillä lokakuun aikana hirvilaumaan saatiin useampikin peluri.

Lahden mukaan joukkue on alkanut päivä päivältä hitsautua paremmin yhteen.

–Viimeisestä viidestä pelistä olemme kairanneet neljä voittoa. Nyt kuitenkin pidetään pieni ansaittu tauko ja lataillaan akkuja. Tammikuussa, kun sarja jatkuu, olemme valmiit taistelemaan pääsystä kahden parhaan joukkoon.

Myllymäen ja Perhon lisäksi pisteille pääsivät Jussi Ojanen (1+0), Joonas Timonen (1+0), Samuli Virtanen (0+2), Niko Nurmi (0+1), Markus Tuuppa (0+1), Justus Lindsten (0+1), Miska Back (0+1) ja Jarkko Aarnio (0+1).

Tauolle hirvilauma jää 1,09 pisteen keskiarvolla sarjan kolmannelta sijalta, mutta joukkueella on yksi tai kaksi peliä enemmän muita joukkueita pelattuna. Kevätkauden TarU aloittaa tammikuussa kahdella peräkkäisellä vierasottelulla. Kotijäällä pelataan seuraavan kerran vasta 29. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu Panelian Raikas.