Tappio tuli, mutta hirvisydän ei pettänyt

0
Turvallisessa johtoasemassa ylimielisyyteen sortunut Kiekkohait jäi kolmannessa erässä lähtötelineisiin. Kolmannen erän voitto ei kuitenkaan riittänyt TarU:lle, vaan Kiekkohait voitti pelin ensimmäisen erän maalien turvin. Kuva: Markku Pönni.

JÄÄKIEKKO. Takkiin tuli, mutta kallella kypärin ei nousujohteisen vieraspelin lauantaina pelanneen TarU:n edustusjoukkueen tarvinnut olla. Hirvilauma lähti kamppailuun sarjan kärkipaikalla olevaa Salon Kiekkohaita vastaan tukalista lähtökohdista. Suurin osa joukkueesta joutui jättämään taiston väliin loukkaantumisten ja sairastumisien takia, eikä pelin siirtäminen näin korona-aikana sopinut Kiekkohaille. Peliä edeltävinä päivinä TarU:n joukkueenjohto, valmentajat ja pelaajat tekivät kaikkensa, jotta pelaajia saataisiin haalittua yhteistyöseuroista. Lopulta Loimaan Rocketsista saatiin kolme pelaajaa lainalle ja näin hirvilauma lähti taistelemaan 10 kenttäpelaajan voimin Salon kylmään iltaan.

Ottelun ensimmäinen erä oli melkoista selviytymistä. Kiekkohait oli alusta asti hyvällä jalalla liikkeellä, eikä vajaamiehinen Taru pystynyt kunnolla vastaamaan haasteeseen kovasta taistelusta huolimatta. Jatkuva paineistus toi salolaisten kannalta toivottua tulosta ja erätauolle lähdettiin 4–0 lukemissa.

Ensimmäisellä erätauolla salolaisyleisölle tarjottiin viihdykettä, kun kiekkohaiden juniorit kävivät ampumassa rankkareita kentällä. Liekö tämän sirkushuvin suunnittelu todellinen syy, miksei ottelua haluttu siirtää, mutta 25 minuutin odottelun jälkeen toiseen erään luisteli hyvin levännyt ja sisuuntunut hirvilauma. TarU:n tauon aikana tekemät taktiikka muutokset sekoittivat Kiekkohaiden peliä ja pasmoja, jolloin hirvi pääsi jo hieman peliin mukaan. Vaikka vastustaja alkoi selvästi turhautua pelin edetessä TarU:n sitkeään ja taistelevaan puolustuspelaamiseen, oli taululla erän lopussa 6–0 lukemat.

Kolmannessa erässä TarU näytti, miksi se on jopa vajaamiehisenä ja muutamalla lainapelaajalla varustettuna yksi tämän sarjan kovimmista ja sitkeimmistä joukkueista. Kiekkohait sortui ylimielisyyteen, helppoihin virheisiin ja turhautuminen näkyi epäurheilijamaisena käytöksenä niin kentällä kuin katsomossakin. TarU laittoi kaiken peliin mitä maitohapoilla kyllästetyistä reisistä irtosi ja otti todella komean erävoiton maalein 5–2. Valitettavasti kiri ei riittänyt tällä kertaa, vaan loppulukemat olivat 8–5 Kiekkohaille.

Tappiosta huolimatta koppikäytävältä tavoitettiin pelin jälkeen joukkueen pitkäaikainen runkopelaaja ja luottopuolustaja Valtteri Rauhala hymyssä suin

–Peli oli kova taistelu ja hieno osoitus jokaisen pelaajan hirvisydämestä. Pienestä kokoonpanosta huolimatta onnistuimme haastamaan sarjakärjen monivaiheisessa ottelussa, Rauhala kommentoi.

TarU:n maaleista kolme syntyi yli- ja yksi alivoimalla. Pisteille pääsivät Jussi Ojanen (2+2), Atte Raitaluoma (1+1), Samuli Perho (1+1), Volter Timonen (0+2), Samuli Virtanen (0+1) ja Jyri Vähänikkilä (0+1) sekä Loimaalta lainassa olleet Viljami Leppämäki (1+0) ja Niko Mäki (0+2).

TarU–ParSport lauantaina 11.12.ATP-Areenallakello 15. Yleisöltä kysytään koronapassi.