Marttilassa maakunnan kolmanneksi korkein ennakkoäänestysprosentti – Vain noin neljännes kävi äänestämässä ennakkoon

0

AURANMAA. Marttilasta löytyivät jälleen Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät. Aluevaaleissa äänensä käytti ennakkoon 31,4 prosenttia Marttilan äänioikeutetuista. Lukema oli koko Varsinais-Suomen kolmanneksi korkein: Marttilan ohitse meni vain Kustavi 38,3 prosentillaan ja Naantali 31,6 prosentillaan.

Auranmaan toiseksi innokkaimmat ennakkoäänestäjät olivat Oripäässä, jossa prosentti kohosi 27,3:een. Auranmaan kolmoseksi tuli Pöytyä 27,2 prosentilla. Kosken ennakkoäänestysprosentti oli 25,9 ja Auran 25,0.

Naapurikunnista Liedossa äänensä käytti ennakkoon 22,2 prosenttia ja Loimaalla 27,1 prosenttia äänioikeutetuista. Varsinais-Suomen ennakkoäänestysprosentti oli 27,9 ja koko maan 26,4.

Varsinais-Suomen alhaisin äänestysprosentti löytyi Pyhärannasta, jossa vain 17,0 prosenttia äänioikeutetuista on vaivautunut uurnille.

Ennakkoäänestys päättyi tiistai-iltana.

Auranmaan äänioikeutetuista on äänensä käyttänyt nyt 27,1 prosenttia. Lukema on huomattavasti pienempi kuin kesäkuun kuntavaaleissa: kuntavaaleissa äänensä käytti ennakkoon 31,6 prosenttia Auranmaan äänioikeutetuista. Kuntavaaleihin verrattuna äänestysinto onkin ollut nyt huomattavasti alhaisempaa, mutta toisaalta ennakkoäänestyksen ajanjakso oli kuntavaaleissa huomattavasti pidempi: tuolloin ennakkoäänestys kesti kaksi viikkoa, kun ennakkoäänestysaikaa oli nyt viikon verran.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 23.1., jolloin äänestään siinä paikassa, joka on merkitty äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin. Vaalihuoneistot ovat avoinna sunnuntaina kello 9–20.

Keitä auranmaalaisia vaaleissa on ehdolla? Katso lista tästä linkistä?

Vaalikoneeseen pääset tästä linkistä.