TarU:n kausi III-divisioonassa päätökseen lohkon kakkosena

0
TarU juhli voittoa ja sarjan kakkossijaa kauden päätösottelussa Uudessakaupungissa. Kuva: Markku Pönni

JÄÄKIEKKO. Taru Hockeyn edustusjoukkueen loppukausi sai huipennuksen viime viikonloppuna, kun vuorossa oli kauden viimeiset pelit ParSporttia ja UJK:ta vastaan. Panoksena peleissä hirvilaumalla oli sarjan kakkostila.

Lauantaina pahasti loukkaantumisista kärsinyt TarU lähti Paraisille vain 11 kenttäpelaajan voimin. Vieraat kuitenkin näyttivät, ettei pienestä rosterista huolimatta joukkue tullut peruuttelemaan ja himmailemaan, vaan heti ottelun alusta asti taistelusarvet olivat esillä, minkä johdosta ParSport joutui rikkomaan ja istumaan jäähyllä kerta toisensa jälkeen. TarU ei kuitenkaan onnistunut käyttämään ylivoimiaan hyödyksi ja tuskaa lisäsi vielä yhden hirven putoaminen pelistä pois vastustajan todella törkeän päähän kohdistuneen taklauksen johdosta.

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä 0–0 tilanteessa aina kolmannen erän puoliväliin asti, jolloin ParSport onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Hirvilauma ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan iski tasoituksen vain parin minuutin kuluttua. Ottelu pelattiin loppuun ilman maaleja ja loppulukemat olivat divarikiekossa harvinaiset 1–1. Ottelussa pisteille pääsivät Samuli Valvisto (1+0), Samuli Virtanen (0+1) ja Miska Back (0+1).

Jännitystä loppuun asti

Sunnuntaina lähdettiin mittamaan Uuteenkaupunkiin UJK:n kuntoa jälleen ohuella 11 miehen rosterilla. Asetelmat olivat selvät: tappiolla tai tasapelillä hirvilauma olisi sarjan kolmonen, voitolla se nousisi UJK:n ohi kakkospaikalle.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja TarU:n edellisen pelin huono ylivoima oli historiaa, kun se iski ensimmäisen erän ainoan maalin ylivoimalla.

Toisessa erässä tiivis ottelutahti ja pieni kokoonpano alkoi selkeästi painaa TarU:n jaloissa. UJK jaksoi jauhaa omaa peliään sitkeästi ja se karkasi jo 3–1 johtoon. Ennen erätaukoa hirvilauma onnistui kuitenkin tekemään kavennusmaalin siirretyn rangaistuksen aikana ja tauolle mentiin siis 3–2 takaa-ajo asemista.

Mitä lienee huoltaja Markku Pönni sekoittanut erätauon aikana joukkueen urheilujuoman sekaan, mutta kolmannessa erässä vierailijat saivat taas jalat liikkeelle. Erän alkupuolella hirvilauma pääsi tasoittamaan ottelun ylivoimalla ja erän puolivälin jälkeen se meni johtoon. UJK yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta vierailijoiden hurja taistelu nollasi kaikki yritykset ja summerin soidessa taululla oli lukemat 3–4 hirvilaumalle. Kakkossija oli tosi asia!

Pelin pistemiehiä olivat Valtteri Rauhala (2+0), Samuli Valvisto (1+2), Samuli Virtanen (1+0), Joonas Timonen (0+1), Volter Timonen (0+1), Jarkko Aarnio (0+1) ja Niko Hirvonen (0+1).

Nuorten esiinnousu

Koronan pitkittämä kausi oli kokonaisuudessaan TarU:lle hyvä. Tavoite oli olla kahden parhaan joukossa ja se tavoite täytettiin. Joukkueeseen saatiin myös uusia kasvoja, sekä nuoret ”uuden sukupolven” pelaajat nousivat hienosti kauden aikana esiin ja kehitystä tapahtui niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin.

–Koko Taru Hockeyn edustusjoukkue haluaa kiittää kuluneesta kaudesta sponsoreita, toimitsijoita, kannattajia, aivan kaikkia jotka tekevät jääkiekon harrastamisen mahdolliseksi. Kiitos, joukkueen kapteeni Samuli Virtanen kiittää.