TarU:n U19-joukkue juhli ylemmän jatkosarjan mestarina

0
TarU Hockeyn U19-joukkue pelasi koronahaasteiden keskellä komean kauden raivaten ensin tiensä alemmasta alkusarjasta ylempään jatkosarjaan ja lopulta juhlien ylemmän jatkosarjan voittajana.

JÄÄKIEKKO. TarU Hockeyn U19-joukkue juhli viikonloppuna ylemmän jatkosarjan voittoa. Alemmasta alkusarjasta ylempään jatkosarjaan noussut joukkue lähti kevätkauteen haastajana ja haastavista olosuhteista.

–Korona-pandemian vuoksi sarja alkoi muutaman viikon myöhässä. Meidän kohdalla se tarkoitti myös muutaman viikon harjoitustaukoa, jäähallin ollessa kiinni AVI:n päätöksellä. Peleihin lähdettiinkin siten lähes kylmiltään, valmentaja Mikko Jokinen kertaa.

Jokisen mukaan hihat kuitenkin käärittiin ylös ja sarjaa lähdettiin pelaamaan peli kerrallaan. Sarjan alkuun osuneen yhden tappion jälkeen alkoi pitkä voittoputki ja TarU nousi sarjakärjeksi. Kauden lähetessä loppuaan pari peräkkäistä tappiota tipautti TarU:n hetkellisesti kärkipaikalta. Tappiot jäivät kuitenkin siihen ja kauden toiseksi viimeisestä ottelusta joukkue kairasi jälleen voiton. Sarjan 14 ottelusta TarU voitti lopulta 11 ja kauden päätösottelu oli sarjavoittajan näytöstä.

–Omat haasteensa matkan varrelle toivat useat ikävät loukkaantumiset, sekä päälle puskeneet yo-kirjoitukset. Tästä syystä muutamassa pelissä jouduimme pelaamaan todella pienellä kokoonpanolla. Onneksemme saimme näihin peleihin hienosti apuja nuoremmasta U17- joukkueesta, Jokinen sanoo.

Joukkueen vahvuutena Jokinen pitää hyviä yksilötaitoja yhdistettynä vahvaan sitoutumiseen joukkueena pelaamiseen ja sovitun pelitavan noudattamiseen.

–Kaiken kaikkiaan kausi oli hieno ja menestyksekäs. Siitä iso kiitos menee tietenkin varsinaisen työn tehneille pelaajille kuitenkaan unohtamatta tärkeää taustatyötä tehneitä joukkueenjohtaja Henrik Rauhalaa sekä huoltajia, Jari Kauppia ja Joni Wahlstenia, Jokinen kiittelee.

Ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittui PePo Lappeenrannasta ja kolmanneksi K-Espoo. Keskinäisissä kohtaamisissa otteluvoitot meni TarU:lla näiden joukkueiden kanssa tasan 1–1.