Yläneellä kerätään Ukrainan hyväksi – Kuormaan toivotaan apteekki-, rautakauppa- ja erätavaraa

0
Rautakauppa Ylärauta Yläneen keskustassa on lupautunut keräystarvikkeiden vastaanottopaikaksi.

PÖYTYÄ/Yläne. Ryhmä uusikaupunkilaisia yksityishenkilöitä järjestää tarvikekeräyksen ukrainalaisten hyväksi. Keräys alkoi viime viikolla ja se jatkuu keskiviikkoon 20.4. saakka. Yläneläinen Ylärauta on lupautunut tavaroiden vastaanottopaikaksi.

Yläneläinen Katja Mahal kertoo keräyksen saaneen alkusysäyksen siitä, että Himolan Lumikki-näytelmässä mukana olleet sairaalasängyt lähtevät Ukrainaan. Keräystä hoitavan Eija Nuutilan mukaan tavaroita viedään muun muassa sotasairaalaan Kiovan lähelle.

Lahjoitetut tavarat numeroidaan ja listataan Uudessakaupungissa, jonka jälkeen listat toimitetaan Ukrainan suurlähetystöön.

– Keräystarvikkeita Suomesta Ukrainaan vievät kuljettajat hakevat listat lähetystöstä, minkä myötä kuorma täyttää humanitäärisen avun kriteerit, eikä se jää Puolan rajalle, Nuutila sanoo.

Kerääjät pyytävät sairaala- ja haavatarvikkeita, haavanompelutarvikkeita, kirurgisia välineitä, kiristys- ja painesiteitä, haavanpuhdistustarpeita, reseptivapaita särkylääkkeitä, joditabletteja, vitamiineja, Bepanthenia ja ensiapulaukkuja.

Erätarvikkeista on käyttöä makuupusseille, makuualustoille, paristoille, valmiiksi ladatuille virtapankeille, kaasupolttimille, kynttilöille, taskulampuille, termospulloille ja ruokatermoksille, pikakahville, teelle, säilykkeille, kekseille, patukoille, kuivalihalle, maastokuvioiduille metsästysvaatteille sekä biohajoaville kertakäyttöastioille.

Rautakauppatarvikkeista ukrainalaiset kaipaavat polttoainekannuja, moottorisahoja, raivaustyökaluja ja kirveitä.

Muita ukrainalaisten toivomia tarvikkeita ovat: radiopuhelimet, kunnolliset näppäinkännykät latureineen, uudet turvakengät ja palomiesten varusteet, vauvanruoka, äidinmaidonkorvike, vaipat, tuttipullot, tutit, aikuisten vaipat, siteet, tamponit, liivinsuojukset, saippua sekä eläintenruoka.