Pöytyän pesisnaiset jäivät Manse PP:n jyrän alle

0
Manseen siirtynyt Pöytyän Urheilijoiden kasvatti Sylvi Pellonperä polttaa Veera Tyynelän kolmospesälle. Kuva: Timo Kesti

PöU–Manse PP 0–2 (1–6, 3–11). Naisten Superpesiksessä viimeisellä sijalla oleva Pöytyä sai keskiviikkoiltana karun oppitunnin suoraan sarjan huipulta, kun sarjakakkonen Manse PP vieraili Kumilassa. Vierasjoukkue tarjoili pöytyäläisille kylmää kyytiä heti alusta lähtien. Pöytyä ei pystynyt millään pysäyttämään Mansen tehokkaasti pyörinyttä sisäpeliä, eikä haastamaan kunnolla tamperelaisten ulkopeliä omilla lyönneillään missään vaiheessa ottelua. Ottelun ehdoton hahmo oli kunnarin ja kahdeksan tavallista juoksua lyönyt Mansen Siri Eskola. Pöytyä lähti kymmenen päivän juhannustauolle 0–2 (1–6, 3–11) murskatappion myötä. Pöytyän parhaana palkittu Aurora Frantsila koki, että joukkueen hyvä lataus ei siirtynyt harjoituksista pelikentälle.

–Mielestäni peliä edeltäneissä treeneissä oli hyvää meininkiä, mutta tänään jo kentälle astellessa joukkueen olemuksesta näki, ettemme ole tänään vahvempi joukkue. Harmittaa lähteä tauolle tämän esityksen jälkeen. Mansekin toki suoritti laadukkaasti, varsinkin Eskola, mutta oltiin tänään kyllä omasta toimesta huonoja, ei ole muuta kuin peiliin katsomisen paikka. Näillä lukemilla ei voi jossitella, Frantsila paketoi murskajaiset.

Pelin avausvuoroparissa Pöytyä pystyi luomaan kaksi kotiutustilannetta, mutta ne päättyivät paloihin. Tasoittavalla ulkopeli näytti jo tylsyttävän Mansen yritykset, mutta selvä palo kolmospesältä muuttui nopeasti vieraiden avausjuoksuksi. Toisessa vuoroparissa oli jo ratkaisun makua, kun Pöytyän sisäpeli yskähteli ja Manse puolestaan takoi neljä juoksua . Kärkietenijät käynnistivät myllytyksen Pöytyän vielä hieman avittaessa. Kotiuttajat Anna Ala-Kauhaluoma ja Siri Eskola tekivät tulosta, Eskolan kakkosrajan puhkaisu toi Manselle kaksi juoksua. Kolmannessa Manse vuorostaan iski yhden täysosuman lisää Pöytyän jäädessä nollille ja lukemat olivat tylyt 0–6.

Kotijoukkue onnistui avaamaan juoksutilinsä päätösvuorossa. Kymppi-Katto Areenan kauden ennätysyleisö, 416 katsojaa, pääsi tuulettamaan, kun Petra Kaitosen kolmossaumalyönti kotiutti uuden kärkietenijän Kaisa Viitalan. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin selvästi tamperelaisvieraiden hallintaa.

Manse PP painoi sisäpelissään kaasun pohjaan heti toisen jakson alussa, kun se tinttasi kolme juoksua. Tuulennopea kärki loi jälleen tilanteen ja tulivoimaiset kotiuttajat Eskolan johdolla kiittivät. Pöytyän oma lyöntipeli ontui alkuhetkillä pahemman kerran. Toisessa vuorossa Manse naputti jälleen tasaisesti kaksi juoksua. Kolmannessa vuorossa lukemat repesivät rumiksi Pöytyän kannalta, kun ensin ajotilanteessa Eskola junttasi pallon takakentältä läpi kauas maisemiin kunnarin ja kolmen juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Manse leikitteli Pöytyän kustannuksella vielä kahden juoksun verran ja tulos oli 0–11. Pöytyän sisäpelin pieni valonpilkahdus nähtiin tasoittavalla, kun Frantsilan kolmospuolen läpäissyt lyönti kotiutti Viitalan ja Sanni Kyläpekan. Viimeisessä vuorossa kotijoukkue nollasi ensin Manse PP:n ja täräytti vielä juoksun, kun Kaitosen välilyönnillä kotiin pinkoi Siiri Leppänen.
Jere Hellsten

Pöytyän runkosarja on nyt puolivälissä ja ottelut jatkuvat lauantaina 2.7. kello 16 Kumilassa kotipelillä Kempeleen Kiriä vastaan.