Taidettiin selvitä säikähdyksellä

0

Pöytyäläisten työpaikkojen määrä uhkasi romahtaa useilla kymmenillä, kun kasviksia jalostaneen Vitario Oy:n toimitilat hiljenivät konkurssissa toukokuun lopussa. Kiitos toimeliaan pesänhoitajan sekä investointihaluisen ostajan, työt näyttävät jatkuvan.

Liiketoiminnan ostaneen yhtiön edustaja kertoo olleensa Vitarion asiakkaana ja saaneensa sen toiminnasta, laadusta sekä toimitusvarmuudesta niin hyvän kuvan, ettei voinut päästää yritystä häviämään. Tämä on kannustava esimerkki siitä, kuinka päämäärätietoinen puurtaminen sekä osaamisen kehittäminen kannattavat vaikeuksienkin keskellä.

Liki 30 vuotta Valmix-tuotemerkillä kasviksia jalostanut Vitario panosti laatujärjestelmiin ja niiden sertifiointiin. Myös tuotantotilat pyrittiin pitämään ajanmukaisina. 2010-luvulla Vitarion liikevaihto kasvoi tasaisesti, mutta koronapandemia romutti unelmat ja pakotti panemaan lapun luukulle.

Uusi omistaja tulee käymään läpi, mikä Vitariossa toimi ja mikä ei. Edessä lienee muutoksia. Ne aiheuttavat usein kipuilua, vaikka lopputulos olisi kokonaisuuden kannalta entistä parempi.

Monissa kasvisjalostajien ja toki myös lakkautettavan Kyrön sahan työntekijöiden perheissä eletään jännittävää kesää sekä syksyä. Niin viranhaltijoiden kuin yksityishenkilöidenkin on viimeistään nyt hyvä miettiä, minkälaisia tukea heille voidaan tarjota.