Heikinsuo jäi hitusen kärkisijasta ja sai kyläkisasta kunniamaininan

0
Heikinsuon Kyläyhdistyksen suunnitelma koulukiinteistön ja sen rakennuskannan jatkokäytöstä on kyläkilpailun tuomariston mielestä kunnioitettava asia.

PÖYTYÄ / Heikinsuo. Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkorannan mukaan tuomaristo pohti pitkään, valitakko Varsinais-Suomen vuoden kyläksi Maskun Askainen vai Pöytyän Heikinsuo.

Lopulta Askaisista tuli vuoden 2022 kylä ja Heikinsuo sai kunniamaininnan. Linkorannan mukaan kärkipaikan saavuttaminen oli niin hilkulla, että heikinsuolaisten kannattaa jatkossakin osallistua kisaan.

Kilpailun teemana oli kylä tulevaisuuden tekijänä. Tätä arvioitaessa Heikinsuon valteiksi osoittautuivat koulukiinteistöä ja sen rakennuskantaa koskevat suunnitelmat.

Linkoranta sanoo Heikinsuolta löytyvän yhteisöllisyyttä, jonka turvin on mahdollista toteuttaa suuriakin hankkeita. Se on Varsinais-Suomen ensimmäisiä kyliä, joissa perustettiin oma osuuskunta hoitamaan vesihuoltoasioita.

Kyläkilpailun tuomaristo kiinnitti huomiota siihen, että heikinsuolaiset yrittäjät ja yhdistystoimijat tekevät tiivistä yhteistyötä. Tuomariston mielestä heikinsuolaiset ovat toimineet esimerkillisesti kiinnittäessään huomiota kylänsä turvallisuuteen kehittämällä muun muassa vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Heikinsuon Kyläyhdistykselle annettiin kunniamaininnasta kertova kunniakirja maakunnallisessa kyläpäivässä. Sitä vietettiin lauantaina Nousiaisten Valpperissa. Vuoden kylä -kilpailun erityismaininta annettiin Maskun Niemenkulman kylälle.