Kiinnostaisiko Karjala, teatteri tai ilma-akrobatia? – Ilmoittautuminen kansalaisopistojen kursseille käynnistyi

0
Auranmaan kansalaisopistojen syyskuussa käynnistyvän lukuvuoden kurssitarjonta on jälleen runsas. Uusia kursseja on tarjolla muun muassa teatterista kiinnostuneille. Lieto-opiston ja Tarvasjoen Nuorisoseuran yhteistyönä toteutettavan Lavamaakari-teatterikurssin ohjaajana toimii Matti Tapani. Kuva: AVL arkisto/ Katriina Reijonen

AURANMAA. Ilmoittautuminen kansalaisopistojen kursseille on taas käynnissä. Lukukausi käynnistyy syyskuussa. Laajaan kurssitarjontaan sisältyy sekä useita entuudestaan tuttuja kursseja että monia uutuuksia.

Auranlaakson kansalaisopistossa vietetään tänä vuonna erityistä Karjala teemavuotta. Teeman mukaisesti opiston ohjelma käsittää monenlaista luovutettuun Karjalaan ja karjalaisuuteen liittyvää tarjontaa. Luvassa on muun muassa luentoja sekä seminaarin vanhasta Viipurista ja talvisodasta. Ohjelmasta löytyy myös muun muassa karjalaisten keraamisten uunipottien valmistusta, punapoimintaliinojen tekemistä, kukkilintujen kirjomista ja neulomista ja karjalaisten piirakoiden leivontaa.

Auranlaakson kansalaisopiston kurssitarjonnan uutuuksia ovat esimerkiksi Ilo oppia -verkkoakatemian luennot ja Auraamossa pidettävät teatterikurssit lapsille, nuorille ja aikuisille. Aikuisten teatterikurssi toteutetaan yhteistyössä Pöytyän kesäteatterin kanssa.

Myös Lieto-opistossa kokeillaan yhteistyötä teatterin saralla. Lieto-opiston kurssitarjonnassa uutta on Tarvasjoen Nuorisoseuran kanssa yhteistyössä toteutettava Lavamaakari-teatterikurssi. Tarvasjoella järjestetään tuttuun tapaan myös kuntopiirejä, zumbaa, puutyöpiiri, eläkeläisten jumppia ja kansantanssia. Lisäksi tarjolla on makrameen perusteita ja huovutuspaja. Lieto-opiston ohjelmaa ei tänä vuonna jaeta koteihin, vaan sen voi noutaa esimerkiksi Tarvasjoen apteekista.

Somero-opiston kursseille otetaan ilmoittautumisia vastaan 22.8. alkaen. Tarjolla on muun muassa akvarellimaalausta, savikeramiikkaa, palashampookurssi, nahkatöitä, aikuisbalettia sekä akrobatiaa ja ilma-akrobatian lyhytkurssi.