Pöytyän kunnanvaltuusto ei edelleenkään myöntänyt vastuuvapautta kuntayhtymän talouspäällikölle

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanvaltuusto ei edelleenkään myöntänyt vastuuvapautta Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän talouspäällikölle Lauri Ämmälälle viime tilikaudesta. Vastuuvapauden myöntämättä jättäminen liittyy perinnän laiminlyöntiin.

Eurasta talouspäällikön viran saanut ja kuntayhtymän talouspäällikön virasta vuoden alusta alkaen virkavapaalla ollut Ämmälä sanoo olevansa yllättynyt kunnanvaltuuston päätöksestä.

–Asia on koko ajan minua ihmetyttänyt, Ämmälä sanoo ja kertoo, ettei kunnasta tai kuntayhtymästä ole oltu häneen yhteydessä.

Ämmälä sanoo antaneensa kattavat selvitykset ja asiaa käsitellyn aktiivisesti ennen hänen virkavapaalle jäämistään. Ämmälän mukaan perinnän tekemättä jättäminen liittyi priorisointiin.

–Olin viime vuonna pitkään sairauslomalla ja hallituksen kanssa on kyllä keskusteltu kuntayhtymän taloushallinnon järjettömästä työmäärästä.

Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joen mukaan vastuuvapauden myöntämättä jättämisen merkitys voi olla pienikin ja jäädä kuolleeksi kirjaimeksi. Tehty päätös kuitenkin mahdollistaa myöhempien toimenpiteiden kuten mahdollisten korvausten perimisen.

–Korvauksista ei ole käyty mitään keskustelua, Joki sanoo ja arvioi, että korvauksista saatetaan keskustella, kun nähdään perinnän lopputulema.

Tällä hetkellä perintä on Joen mukaan hyvässä mallissa.

–Totta kai aina jää jotain saatavia, mutta toivon mukaan suurin osa saatavista saataisiin, hän sanoo.

Ämmälän virkavapaus jatkuu 28.12.2022 asti. Tässä vaiheessa hän ei vielä osaa sanoa mahdollisista aikeistaan palata takaisin virkaansa tai irtisanoutua. Asiaan vaikuttaa Ämmälän mukaan hyvinvointialueiden aloittaminenkin.