Liedon srk-vaaleissa ennätysmäärä ehdokkaita – Ehdolla 11 auralaista ja kuusi tarvasjokelaista

0

LIETO. Syksyn seurakuntavaaleihin saatiin Liedossa ennätysmäärä ehdokkaita, kaikkiaan 93.

–Luku on historiallinen. Kiitos aktiivisuudesta sekä ehdokkaita rekrytoinneille että ehdokkaaksi lähteneille. Tämä on hyvä startti vaaleihin, kiittelee kirkkoherra Risto Leppänen seurakunnan tiedotteessa.

Vuoden 2018 seurakuntavaaleissa ehdokkaita oli yhteensä 67.

Ennätyksellistä ehdokasmäärää selittää osittain se, että mukana Liedon vaaleissa on ensi kertaa myös auralaiset ehdokkaat. Ehdokkaista 11 on Auran alueelta ja kuusi Tarvasjoelta.

Auralaisista yhdestätoista ehdokkaasta kahdeksan on uusia. Nykyisistä kirkkovaltuutetuista paikkaa tavoittelevat keskustaa myötäilevän Keskellä kirkkoa -listan Hilkka Kartimo-Heikka ja Ari Vilén sekä kokoomuslaisen Sydän oikealla -listan Arvo Laakso. Sen sijaan auralaiset kirkkovaltuutetut Maj-Len Heikka, Tommi Pasto ja Juho Uusitalo eivät enää ole ehdolla.

Muut auralaisehdokkaat ovat Keskellä kirkkoa -listan Markku Laaksonen, Majakka-listan Jarmo Arvola, Meidän tulevaisuus -listan Sasu Punovuori, Perusseurakunnan Harri Laine ja Ilkka Soukka sekä Sydän oikealla -listan Antti Isotalo, Krista Kankare ja Irmeli Virtanen.

Nykyisistä tarvasjokelaisista kirkkovaltuutetuista paikkansa haluavat uusia Keskellä kirkkoa -listan Minna Mäkinen ja Matti Mäkitalo. Aino Nurmi ei sen sijaan enää ole ehdolla.

Muut tarvasjokelaiset ehdokkaat ovat Keskellä kirkkoa -listan Anna Järvinen, Majakka-listan Hannu Pekkarinen sekä Meidän tulevaisuus -listan Risto Elo ja Marita Saurén.

Kaikista Liedon seurakunnan 93 ehdokkaasta peräti 75 on uusia. Naisia heistä on 54 ja miehiä 39.

Syksyn seurakuntavaaleissa Liedon seurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan 27 luottamushenkilöä. Määrä on sama kuin nykyisessäkin kirkkovaltuustossa.

Liedon istuvassa kirkkovaltuustossa on parhaillaan mukana kuusi auralaista kirkkovaltuutettua. Heitä ei valittu valtuustoon Liedon seurakuntavaaleissa 2018, vaan heidät sulautettiin mukaan vuoden 2021 alussa toteutuneessa seurakuntaliitoksessa.

 


EHDOKKAAT LIEDON SEURAKUNTAVAALEISSA

Keskellä kirkkoa -listalla on 23 ehdokasta, joista on 11 uutta: Juhan Heinonen (u), Mika Heinonen (sit.), Simo Inkeroinen (u), Anna Järvinen (Tarvasjoki) (u), Markus Kaajalaakso, Hilkka Kartimo-Heikka (Aura), Pekka Kivilahti (u), Riina Kolkkala (sit.), Outi Kvarnberg, Markku Laaksonen (Aura) (u), Eliisa Lehti, Tuuli Lempa (sit.) (u), Seppo Mikkonen, Minna Mäkinen (Tarvasjoki) (sit), Matti Mäkitalo (Tarvasjoki), Risto Punkkinen (sit.) (u), Mia Pusa (sit.) (u), Kimmo Raininko (u), Oili Riikonen, Emmi Saariaho-Räsänen, Rita Smolander (sit.) (u), Matti Susi (u) ja Ari Vilén (Aura).

Majakka-listalla on 19 ehdokasta, joista 18 uutta: Sinikka Ala-Uotila (u), Jarmo Arvola (Aura) (u), Pauli Auramaa (u), Leena Hertto (u), Taina Hynninen (u), Gunnar af Hällström (u), Sirkka-Liisa Korkeakoski (u), Terho Kemppainen (u), Leena Laihia Sirkka Leino (u), Maikki Lepistö (u), Terhi Miikki (u), Leena Nurmi (u), Hannu Pekkarinen (Tarvasjoki) (u), Timo Samuelsson (u), Anna-Mari Satomaa (u), Janne Suominen (u), Marjatta Tuominen (u) ja Salme Ylitalo (u).

Meidän tulevaisuus -listalla 20 ehdokasta, joista 19 uutta: Raija Aihonen (u), Terttu Alhonkoski (u), Risto Elo (Tarvasjoki) (u), Emilia Heinonen (u), Pentti Kapanen (u), Kirsti Karesluoto (u), Soili Leppänen, Sirpa Malmberg (u), Matti Metsistö (u), Merja Mäkiharju-Rantanen (u), Erja Niskasaari (u), Jenni Peltoniemi (u), Niina Piippo (u), Sasu Punovuori (Aura) (u), Raija Salmi, Marita Saurén (Tarvasjoki) (u), Heidi Tuimala (u), Kirsti Virtanen (u), Risto Virtanen (u) ja Minna Ylikännö (u).

Nuorten ääni -listalla on neljä ehdokasta, joista kolme uutta: Pinja Länsikallio, Riku Länsikallio (u), Erica Lähteenoja (u) ja Vilma Halava (u).

Perusseurakunta -listalla 14 ehdokasta, jotka ovat kaikki uusia: Henrietta Heininen (u), Sirke Ketonen (u), Matti Koivisto (u), Harri Laine (Aura) (u), Raimo Lankila (u), Mika Lehestö (u), Mikko Leino (u), Lena Moberg (u), Olli Peltonen (u), Juhani Pilpola (u), Tomi Pohjankukka (u), Anne Siltala (u), Ilkka Soukka (Aura) (u) ja Helene Toivonen (u).

Sydän on oikealla -listalla 13 ehdokasta, joista 9 uutta: Marjo Halminen (u), Jaakko Heininen, Antti Isotalo (Aura) (u), Krista Kankare (Aura) (u), Leena Karvala, Kai Katajisto (u), Arvo Laakso (Aura) Elisa Lindqvist, (u), Joni Pinomäki (u), Outi Puro (u), Sari Tamminen (u), Leena Tervahartiala ja Irmeli Virtanen (Aura) (u).

* Merkintä (u) tarkoittaa, että ehdokas ei ole nykyisessä Liedon kirkkovaltuustossa jäsenenä.