Auranmaan alueen vuoden yritykset ovat B.R. Oiler, Sähköliike Rautiainen, T:mi Rapea ja Vairine Oy

0

Auran vuoden yritys on Vairine Oy, Kosken Sähköliike Rautiainen, Marttilan T:mi Rapea Jyrki Ylenius ja Pöytyän B.R. Oiler Oy. Varsinais-Suomen palkitut yritykset julkistettiin lauantai-iltana Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa.

Auran vuoden yritykseksi valittu Ismo Vairisen yritys Vairine Oy on perustettu vuonna 2005. Sen toimialana ovat louhinta ja erilaiset erikoisporaustyöt. Yritys toimi aiemmin vuodesta 1980 alkaen nimellä Louhintaliike Ismo Vairinen. Palkintoperusteiden mukaan yrityksen menestyksen kulmakivi on ollut muuntautumiskyky.

Kosken vuoden yritys on Sähköasennus ja -suunnittelu P. Rautiainen Oy, joka tunnetaan paremmin Sähköliike Rautiaisena. Liikettä luotsaa toimitusjohtaja Petri Rautiainen vaimonsa Katri Rautiaisen kanssa. Liike päätettiin perustaa vuoden 2020 keväällä, kun Koskelta lopetti vastaavanlainen yritys. Yrityksen palveluja on kehitetty: tänä vuonna liiketilaa on laajennettu ja valikoimaan on tuotu sähköliikkeelle ei niin tyypillistä tavaraa, kuten kodinsisustustuotteitta.

Marttilan vuoden yritys on yhden miehen yritys T:mi Rapea Jyrki Ylenius. Vuonna 2001 perustetun yrityksen toimialana ovat pienet rakennustyöt, maatalouden lomitukset ja tuotantorakennusten painepesut. Palkintoa perusteltiin yrityksen pitkillä asiakkuuksilla ja tyytyväisillä asiakkailla.

Pöytyältä palkittiin Pentti Wärrin yritys B.R. Oiler Oy. Yrityksen päätoimialana on siipikarjankasvatus ja koneurakointi – Kariniemen kananpoikia on kasvatettu vuodesta 1990 alkaen. Myös metsäpohjan muokkaus ja metsäteiden perusparannus ovat kulkeneet mukana siitä lähtien. Lisäksi yritys tekee maanrakennustoimintaa Lounais-Suomen alueella. Viime vuonna toimintaa laajennettiin kiviaineksen myyntiin.

Varsinais-Suomen vuoden yrityksenä palkittiin turkulainen Poistoa Oy, joka on Suomen suurin homesiivoukseen erikoistunut yritys.

Lauantain gaalassa huomioitiin myös vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa. Hän on 34-vuotias lietolainen Golden Shine Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Ville Hellgren. Vuoden yksinyrittäjä on puolestaan Kuppari-Hanna eli Hanna Aro-Heinilä. Hän pyörittää Livonsaaressa täyden palvelun puulämmitteistä saunaa ja perinnehoitolaa.