Kyrön urheilukentän nurmi kunnostetaan

0
Kyrön urheilukentän nurmi on päässyt niin kehnoon kuntoon, että kuluneen jalkapallokauden pelejä jouduttiin siirtämään Marttilan kentälle. Nurmi kunnostetaan syksyn aikana.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön urheilukenttää on kuluneena kesänä kunnostettu suorituspaikkojen pintoja uusimalla. Kunnostus jatkuu urheilukentän nurmen kunnostuksella. Laikukkaiden alueiden pohjan rouhinnan, multalevityksen ja uusien siementen kylvön sekä pinnan jyräyksen käsittävä työ tehdään lähipäivinä.

Nurmen kunnostus on FC KyPS:n puheenjohtajan Kari Frantin mukaan välttämätön, sillä seura on joutunut kentän huonon kunnon vuoksi siirtämään sarjapelejään Marttilaan. Frantti kertoo viime talven vahingoittaneen kentän nurmipintaa merkittävästi. Kasvustoa kuoli tai korvaantui rikkakasveilla laajoilta alueilta. Nurmikenttään on myös tullut painanteita kentän toimittua välituntialueena.

FC KyPS teki nurmikentän kunnostuksesta kunnalle kesällä anomuksen, jonka mukaan seuran menot ovat kasvaneet ylimääräisten kenttävuorojen maksamisesta. Frantin mukaan junioripelit saatiin Kyrön kentällä pelattua, mutta miesten, naisten ja B-poikien pelejä jouduttiin siirtämään Marttilaan.

–Meillä on sata pelaajaa, joten kentällä on suuri käyttö, Frantti toteaa.

FC KyPS ehdottikin kunnalle, että seura voisi kunnan avustuksella kunnostaa nurmen talkoilla. Seura esitti, että kunta avustaisi seuraa 3 500 eurolla ja antaisi oikeudet pienkuormaajan käyttöön. Seura ja tekninen toimi kuitenkin sopivat, että kunta tekee urheilukentän nurmialueen syyskunnostuksen. Työn suorittaa NH-Koneet Oy, joka teki myös vuosittaisen kevätkunnostuksen Pöytyän kunnan urheilukentille.

Riihikosken urheilukentälle tehtiin vastaava jääpoltteen korjaustyö kesäkuun lopulla. Työ maksoi noin 2 700 euroa.