Joulunavauksia vietetään viikonvaihteessa – Joulupukilla pitää nyt kiirettä

0
Ajoneuvojen jouluvalokulkue keräsi myös viime vuonna runsaasti väkeä Auran kadunvarsille ihastelemaan upeaa näkyä. Kuva: AVL:n arkisto / Sari Holappa

AURANMAA. Joulua avataan oikein urakalla viikonvaihteessa. Koskella ennätettiin viettämään joulukadun avajaisia jo keskiviikkona, mutta muissa Auranmaan kunnissa tapahtumat ovat vielä edessä.

Aurassa vietetään joulunavausta perjantaina 25.11. kello 17–20 Auraamon pihalla (Turuntie 1). Ohjelmassa on muun muassa tonttujumppaa, joulupukin ja joulumuorin vierailu. Ajoneuvojen jouluvalokulkue lähtee liikkeelle noin kello 18.15. Kello 19.15 esiintyy lauluryhmä Just for Fun. Tapahtuman järjestävät Auran kunta ja Auran Yrittäjät ry.

Uudenkartanon joulunavaus järjestetään lauantaina 26.11. kello 13–15.30 Lystmettässä (Kuusistontie 437, Yläne). Ohjelmassa on muun muassa joulumyyjäiset, Uudenkartanon yrittäjien tarjoama joulupuuro, joulukahvila, arpajaiset ja Parturi-kampaamo Tiitarin glögiä. Joulupukkikin on lupautunut vierailemaan paikan päällä.

Marttilan joulunavausta vietetään lauantaina 26.11. kello 16–18 kirjaston pihalla ja huvilassa. Ohjelmassa on myyjäiset, joulupukin vierailu ja hevosajelua. Tarjolla glögiä, puuroa, joulun tunnelmaa ja musiikkia. Tapahtuman järjestää Marttilan Yrittäjät ry.

Oripäässä vietetään joulunavausta sunnuntaina 27.11. Jouluvalot syttyvät Osuuspankin pihalla kello 16. Luvassa on kunnan ja Lions Club Oripään tervehdykset ja vuoden oripääläisen palkitseminen. Tarjolla on muun muassa riisipuuroa, glögiä ja pipareita.

Pöytyällä sen sijaan joulunavausta vietetään vasta viikon päästä: perjantaina 2.12. kello 18–20 Kyrön torilla on luvassa jouluista menoa ja meininkiä. Paikalle on tulossa muun muassa joulupukki sekä Mimi ja Kuku.