Pöytyän srk-vaalitulos enteilee muutosta – liki puolet valtuutetuista uusia

0

PÖYTYÄ. Voimasuhde Pöytyän kirkkovaltuustossa kallistui selvästi Kirkko kuuluu kaikille -ryhmän eduksi. Se sai 14 edustajaa valtuustoon, kun taas Toivon ryhmä sai 9 edustajaa. Neljä vuotta sitten Kirkko kuuluu kaikille sai läpi 12 edustajaa ja Toivon ryhmän edeltäjä, Yhdessä seurakunnan hyväksi -lista 11 edustajaa.

Toinen merkillepantava ilmiö on yläneläisten menestys. Yläneeltä pääsi valtuustoon 5 edustajaa. Myös oripääläiset onnistuivat keskittämään äänensä kotikontunsa ehdokkaille siten, että Kirkko kuuluu kaikille -ryhmän Irmeli Isotalosta tuli vaalien äänikuningatar 102 äänellä. Toivon ryhmän oripääläisjäsen Markus Ylijoki sai vahvan kannatuksen, 55 ääntä.

Karinaistelaisetkin menestyivät hyvin, mutta kantapöytyäläisiä äänestettiin hivenen laiskemmin.

Koko Pöytyän äänestysprosentiksi tuli 21,4, kun se oli vielä 4 vuotta sitten 24,8.

Kirkkoherra Matti Kaipainen tuumii vaalituloksen heijastelevan muutoshaluja; lähes puolet 23-jäsenisestä valtuustosta tulee olemaan uusia kasvoja.

– Moni kokenut ei lähtenyt ehdolle. Huomattavaa on sekin, että ensikertalaiset keräsivät hyvän äänipotin, Kaipainen sanoo.

Hän toivoo sopuisuutta ja ymmärtäväisyyttä tuleviin paikkaneuvotteluihin ja ennen kaikkea valtuusto- sekä neuvostotyöskentelyyn. Lähtökohdat ovat suotuisat, sillä edustajajoukossa on sopivassa suhteessa vasta-alkajia ja aiempaa kokemusta omaavia päättäjiä.

Uudistumishetkeä Kaipainen pitää siinä mielessä hyvänä, että samalla vaihtuu keskeisiä viranhaltijoita. Pöytyän kirkkoherran tehtävästä irtisanoutunut Kaipainen palaa lähetystyöhön Kreikkaan ja pastori Irina Kaukinen valittiin sunnuntaina (20.11.22) Säkylän kirkkoherraksi.


Pöytyän kirkkovaltuustoon valitut

Kirkko kuuluu kaikille -ehdokaslistalta tulivat valituiksi Irmeli Isotalo, 102, Elisa Niittymaa (u), 90, Soile Anttila, 69, Hilkka Lindgren (u), 66, Jenni Harinen (u), 46, Rauno Kajander (u), 46, Sinikka Hutko, 44, Marja-Liisa Virtanen, 38, Minna Lukkala (u), 37, Marianne Raiko (u), 36, Ilkka Ali-Rontti, 28, Mar-Leena Rajala, 23, Hannu Ketola (u), 22, Anu Riski (u), 22.

Toivon ryhmä -ehdokaslistalta tulivat valituiksi Kari Toivonen (u), 73, Jari Kulmala, 67, Sanna Pitkänen, 67, Pauli Huhtinen, 66, Markus Ylijoki, 55, Farid Harala (u), 50, Maarit Hiltunen (u), 34, Matti Kaurila, 27, Ville Arkkila, 24.