Tila on, mutta toimintaa ei – Auralla on ollut vaikeuksia käynnistää nuorisoteatteria

0
Auraamon myyjä Marja Maunu esitteli siistissä kunnossa olevaa teatteritilaa.

AURA. Auran Auraamoon hankerahalla rakennetun teatterin lavalla ei vielä ole nähty yhtäkään teatteriesitystä. Tila valmistui reilu vuosi sitten, mutta suunniteltua nuorisoteatteritoimintaa ei ole saatu käynnistettyä. Menivätkö hankerahat hukkaan?

Talvella 2 019 liikkeelle laitetun hankkeen kokonaiskustannukset olivat noin 66 630 euroa, josta kunnan osuus oli noin 15 300 euroa. Hanke sisälsi sekä teatteri-investoinnin että teatteritoiminnan kehittämisen rahoituksen. Talvella 2 021 palkattiin teatteri-ilmaisun ohjaaja hanketta koordinoimaan.

Nuorisoteatterin käynnistämistä on hidastanut paitsi korona myös ohjaajan puute. Hankkeeseen palkatun teatteriohjaajan pesti kesti vain puoli vuotta. Oma vaikutuksensa lienee ollut myös sillä, että hankkeen aikana ja sen jälkeen on vaihtunut vapaa-aikasihteeri useampaan kertaan ja vapaa-aikalautakunnan kokoonpano kertaalleen.

–Nuorisoteatterin toimintaa oltiin juuri käynnistämässä, kun koronarajoitukset alkoivat ja harjoitukset jouduttiin perumaan. Ryhmiin oli silloin kovastikin tunkua, vapaa-aikalautakunnan nykyinen puheenjohtaja Maria-Linnea Tuominen kertaa.

Toimintaa yritettiin uudelleen käynnistää nyt syksyllä yhteistyössä Auranlaakson kansalaisopiston kanssa, mutta tällä kertaa ryhmiin ei ollut riittävästi ilmoittautuneita.

–Lisäksi toimintaan on haastava löytää sopivaa opettajaa, Tuominen sanoo.

Tuominen vakuuttaa, ettei teatteritoiminnan käynnistämisestä olla aikeissa luopua. Myös vapaa-aikasihteeri Jaana Ranta-aho lupaa, että keväällä yritetään jälleen uudelleen.

–Toiveissa olisi saada toiminta tammikuussa käyntiin. Sopivan opettajan löydyttyä olisi tarkoitus myös kunnan puolelta informoida toiminnan alkamisesta, koska saattaa olla, että teatteritoiminnan käynnistyminen ja siihen ilmoittautuminen meni tänä syksynä monelta ohi, Tuominen sanoo.

Vaikka teatteritoimintaa teatteritilassa ei olekaan ollut, täysin käyttämättömäksi se ei ole jäänyt. Ranta-ahon mukaan tilassa on pidetty tanssiharjoituksia kerran viikossa ja liikuntaneuvoja on hyödyntänyt tilaa. Lisäksi teatteritilassa on pidetty satunnaisia tapahtumia.