Turun tuomiokirkolle joulukuusi Mellilästä, Pirkko ja Jouko Tuomolan pihapiiristä

0
Tuomiokirkon joulukuuseksi valitulla puulla on korkeutta 23 metriä ja painoa 3 400 kiloa. Kuva: Simo Päivärinta.

LOIMAA/Mellilä. Vuoden 2022 joulukuusen Turun tuomiokirkon eteen lahjoittivat Pirkko ja Jouko Tuomola Loimaan Mellilästä. Tuomoloiden pihapiirin vallitseva kuusi on sopinut hyvin pihan lukuisten mäntyjen ja koivujen joukkoon.

Tuomoloille on ollut selvää, että kuusi on lähivuosina kaadettava, koska sen oksat yltivät pitkälle ja puu tekisi kaatuessaan pahaa jälkeä erityisesti autotallille. Pariskunnan kummityttö Katariina Väljälä ilmoitti kuusesta tänä syksynä Kuntecille ja kuusta tultiin arvioimaan. Kuusella on mittaa 23 metriä ja ikää 55 vuotta.

Kuusen kaato onnistui mallikkaasti ja kuusi saatiin turvallisesti matkaan kohti Turun tuomiokirkkoa. 62 kilometrin matka Mellilästä Turkuun sujui sekin ongelmitta. Kuusen valot syttyvät lauantaina 26.11. ja palavat Nuutinpäivään saakka.

Joulun jälkeen kuusen lahjoittaja saa halutessaan rungon omaan käyttöönsä. Tuomoloilla on polttopuuta omasta takaa, joten heistä olisi hienoa jakaa iloa muille. Kuusen hankinnasta ja ylläpidosta vastaava Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus aikoo toteuttaa Tuomoloiden toiveen.

Tämän joulun kuusi tulee tuomaan iloa ja lämpöä pidemmäksi aikaa ainakin yhteen kotiin. Kuusi arvotaan klapeina loppiaisen jälkeen kaupungin Facebook-sivulla.

Katso video joulukuusisaattueesta:https://www.youtube.com/watch?v=uq9AiNqQUuA