Kiireettömään hammashoitoon on kahdeksan kuukauden jono

1

PÖYTYÄ, AURA. Hammashoito on Pöytyällä ja Aurassa ruuhkautunut, mutta viime keväästä jonoa on vastaava hammaslääkäri Heli Kriikkulan mukaan saatu jo lyhennettyä. Jono kiireettömään hammashoitoon on tällä hetkellä arviolta kahdeksan kuukautta. Jonoa on purettu ostopalveluna ja ostopalvelua voidaan käyttää koko ensi vuoden ajan.

–Turkuun asiakkaat valitettavasti joutuvat lähtemään, koska täällä ei ostopalveluja tarjoavia yksityisiä hammaslääkäriasemia sillä tavalla ole, Kriikkula pahoittelee.

Ainoastaan poikkeustapauksessa on hyvillä perusteilla voinut saada kiireettömän ajan Pöytyän tai Auran terveysasemille. Kiireelliseen hammashoitoon on Kriikkulan mukaan aikoja tarjolla omilla terveysasemilla jokaisena arkipäivänä. Vastaanottoaikoja on jokaisessa neljässä hammashoitolassa vähintään 1–2 päivänä viikossa.

–Suuhygienistille saa meille aikoja ilman jonotusta, sitä palvelua emme osta Turusta, Kriikkula mainitsee.

Kriikkulan mukaan hammashoito ruuhkautui korona-aikana. Ennen koronaa jonotusaika kiireettömään hammashoitoon oli kolme kuukautta. Ruuhkaa on pahentanut sijaisten saamisen hankaluudesta johtuva resurssipula.

Pöytyällä ja Aurassa on kaikki kuusi hammaslääkärin virkaa täytettynä, mutta tällä hetkellä vajetta on kahdesta hammaslääkäristä myönnettyjen lakisääteisten vapaiden vuoksi. Kriikkulan mukaan toinen vapaista on päättymässä ensi vuoden aikana.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.