Ladut ovat auki Auranmaalla

0
Monin paikoin pitkin Auranmaata pääsee jo hiihtämään. Sonja Sallasmaa ja Jussi Kormano lähtivät vuoden ensimmäiselle hiihtolenkille Marttilassa keskiviikkona. Sään ennustetaan lauhtuvan sunnuntaista alkaen, joten kovin pitkään ladut tuskin pysyvät kunnossa. (Kuva: Asko Virtanen)

AURANMAA. Talvi on taas tänä vuonna tullut moniin viime vuosiin verrattuna aikaisin. Viime vuonna pakkaset ja luistinradat tulivat ajoissa, mutta lumi antoi odottaa. Nyt myös hiihtoladut on saatu hiihdettäväksi hyvissä ajoin ennen joulua.

Hiihtolatuja on tällä viikolla tehty ahkerasti ympäri Auranmaata. Koskella Hevonlinnan ja keskustan ladut saatiin auki sekä perinteiselle että vapaan hiihtäjille jo alkuviikosta. Myös Oripäässä on tiistaista alkaen päässyt hiihtämään kummallakin tyylillä Kangastuvan ja lentokentän laduilla.

Marttilan kuntoradalla oli tiistaina ajettuna neljän kilometrin lenkki. Myös Yläneen kuntoradalla ja Auran Ulkoilulahdossa pääsi vapaalla tyylillä hiihtämään. Tarvasjoen pururadan ladut olivat tiistaina hiihtokunnossa, mutta ei vielä virallisesti avattu. Haukkavuoressa valmistelut olivat tiistaina vielä käynnissä, mutta keskiviikoksi saatiin 1, 1,5 ja 2,5 kilometrin lenkit hiihdettäviksi.

Perinteisen hiihdon latujen tekoa on haastanut lumen pehmeys. Koska suojaa ei ole välissä ollut, pehmeää pakkaslunta on tarvinnut tampata ennen latujen tekoa. Myöskään tykkilunta ei ole nyt Haukkavuoressa eikä Oripään Kangastuvalla tehty.

Luistelukenttien osalta tilanne on yhtä ilahduttava. Osalla kentistä on luisteltu jo parisen viikkoa ja loputkin kentät ovat valmistumassa luistelukuntoon tämän viikon aikana.

Laduille ja luistinradoille kannattaa suunnata mahdollisimman pian, sillä pakkasjakso on katkeamassa sunnuntaina ja tiistaille ennustetaan vesisadetta. Vielä torstainakin mennään ennusteen mukaan plussakelissä.