Unohtumaton joulu
Ikäraja: 7+
Kesto: 1 t 35 min
Lajityyppi: Romanttiset komediat
Pääosissa: Lindsay Lohan, Chord Overstreet, George Young

Netflixissä tänä vuonna julkaistu ”Unohtumaton joulu” on amerikkalainen jouluinen komediaelokuva. Elokuvan päähenkilö on todella rikkaan miehen tytär, Sierra Belmont, joka menettää muistinsa lasketteluonnettomuudessa. Jake Russell on leskeksi jäänyt yksinhuoltaja, joka löytää Sierran metsän keskeltä lumihangesta. Hän ottaa Sierran mukaansa omistamalleen pienelle hotellille. Sierran herättyä hän ei muista edes omaa nimeään. Jaken tytär Avy, jonka äiti on kuollut, keksii hänelle nimen Sarah. Tuleeko Sierrasta Avyn äiti? Palaako Sierran muisti?

Elokuva on todella tavallinen amerikkalainen jouluelokuva, sillä joulukoristeita ja jouluvaloja on aivan kaikkialla. Välillä elokuvan katsomisen aikana tuntui siltä, että onko elokuvan ainoa sisältö hienosti koristellut tapahtumapaikat. Ylitse pursuava koristelu ei kuitenkaan haittaa, sillä kyseessä on jouluelokuva. Elokuvan juoni on hieman yksinkertainen, kaavamainen ja ennalta-arvattava, mutta sellaisia jouluelokuvat yleensä ovat. Kokonaisuudessaan elokuva on mukavaa ajanvietettä ja katsottavaa.

Elokuva soveltuu todella hyvin koko perheen elokuvailtaa ajatellen, sillä se soveltuu kaikenikäisille. Varsinkin sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät katsoa elokuvaa, josta huokuu joulutunnelmaa. Tämä elokuva on juuri sellainen todella perinteinen jouluelokuva eli se sisältää huippukohdan ja onnellisen lopun. (C.T.)
Tuomio: * * *


Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.