Alex Naumille pöytätenniksen SM-hopeaa

0
Kosken Kaiun Alex Naumi (vas.) pääsi SM-kisoissa toiseksi korkeimmalle korokkeelle. Voiton vei Benedek Oláh ja pronssin jakoivat Otto Tennilä ja Sam Khosravi.

PÖYTÄTENNIS. Kosken Kaiun Alex Naumi taisteli minkä pystyi pöytätenniksen SM-kisojen miesten kaksinpelin loppuottelussa, mutta joutui lopulta tyytymään 2–4-tappioon Benedek Oláhille. Kotimaan peleissä Seinäjoen Sisua edustava Oláh ei viikonlopun aikana ollut aivan parhaassa vireessään, mutta nappasi kuitenkin uransa 11. mestaruuden ja siirtyi näin yksin kärkipaikalle kaikkien aikojen mestaruustilastossa.

Naumi löi välierässä toisen kaikulaisen Sam Khosravin 4–1, joka nappasi samalla uransa ensimmäisen kaksinpelimitalin. Khosravi vei avauserän, mutta sen jälkeen kokeneempi Naumi meni menojaan. Asetelma loppuottelussa oli hiukan samanlainen, mutta nyt Alexilla oli altavastaajan rooli.

Naumi yritti kaikkensa ja kun maailman arvolistalla yli 150 sijaa korkeammalla olevan Oláhin esitys heitteli laidasta laitaan, ottelusta tuli tiukka. Tilanteessa 2–2 peli näytti hyvin avoimelta, mutta Oláh nappasi seuraavat kaksi erää puoliväkisin. Kuudeskin erä päättyi niukasti kahden pisteen erolla.

–Taktiikka oli hyvä ja yritin kyllä kaikkeni. Parempi voitti, myönsi Naumi, mutta kaikesta näki, että odotuksissa oli ollut vielä hiukan parempaa. Vähäsanainen Naumi ei kuitenkaan selitellyt tappiota enempää vaan odotteli rauhassa dopingtestiin pääsyä.

Mestari Oláh oli suurissa vaikeuksissa myös välierässään Otto Tennilää vastaan voittaen pelin kuitenkin 4–3.

–Kaikki haluavat täällä voittaa minut. Lisäksi olen matkustanut tosi paljon, joten harjoittelu on jäänyt väkisin vähemmälle, mestari selitti.

Hopeaa myös nelinpelissä

Vuosi sitten Naumi oli Oláhin poissa ollessa mestari sekä kaksinpelissä että nelinpelissä. Nyt nelinpelistä Khosravin kanssa tuli ”vain” hopeaa, sillä loppuottelussa Tennilä ja Miikka O´Connor näyttivät kaikulaisille taivaan merkit. Mestarikaksikko pudotti jatkosta myös Oláhin ja Samuli Soineen, joten tamperelaisten nelinpeli oli sunnuntaina uomissaan.

–Paremmille hävittiin tässäkin, tyytyi Naumi toteamaan, eikä Khosravi näyttänyt yhtään tyytyväisemmältä.

Muista koskelaisista Riku Autio hävisi kaksinpelin 16 parhaan joukossa Naumille 0–4. Nelinpelissä Riku selvisi Oulun Matias Ojalan kanssa puolivälieriin, mutta tässä tie katkesi oman seuran miehiin Naumia ja Khosravia vastaan. Nelinpelin todelliset koskelaisyllättäjät olivat Esa Kanasuo ja Rasmus Vesalainen, jotka niin ikään selvisivät puolivälieriin eli olivat lopputuloksissa sijoilla 5–8. Tappio tuli espoolaisparille Soine/Pihkala.

Kaksinpelissä Kanasuon pelit jäivät alkulohkoon, mutta Matias ja Rasmus Vesalainen pelasivat itsensä 32 parhaan pelaajan pääkaavioon. Rasmuksen tappio Tikkurilan Lauri Laanelle oli mahdollisimman niukka 3–4. Saman seuran Juho Kahlos katkaisi puolestaan Matiaksen etenemisen niin ikään 4–3 voitollaan.
Esko Heikkinen


TULOKSET

Pöytätenniksen SM-kisat, Helsinki
Miesten kaksinpeli
1) Benedek Oláh SeSi
2) Alex Naumi KoKa 12-10, 7-11, 11-5, 10-12, 11-6, 11-9
3) Sam Khosravi KoKa ja Otto Tennilä PT 75

Miesten nelinpeli
1) Miikka O´Connor / Otto Tennilä PT 75
2) Alex Naumi / Sam Khosravi KoKa 11-9, 11-2, 11-9
3) Manu Karjalainen / Johan Pettersson Wega / HIK ja Toni Soine / Arttu Pihkala PT Espoo