Auran Nuortentalo järjestää varainkeruukonsertin

0
Auran Nuortentalosäätiön sihteeri Annika Hurme on huolissaan Nuortentalon tulevaisuudesta, sillä talous on tiukoilla. Tilannetta helpottamaan järjestetään varainkeruukonsertti. Kuva: Asko Virtanen

AURA. Auran Nuortentalolla järjestetään pääsiäissunnuntaina varainkeruukonsertti, josta toivotaan apua Nuortentalon talousahdinkoon. Nuortentalon talous on vajonnut ahdinkoon kahdestakin syystä.

–Ensin tuli korona, jonka aikana ei voinut järjestää tansseja. Koronana jälkeen on selvästi käynyt niin, että osa tanssikansasta ei ole palannut parketille, vaan viettävät enemmän aika kotona. Normaalina viikonloppuna on keskimäärin 400 tanssijaa, kun hyvä määrä olisi parisataa enemmän. Talo on suuri ja öljylämmitteinen, lämmityskulut ovat enemmän kuin kaksinkertaistuneet, kertoo, Auran Nuortentalosäätiön sihteeri Annika Hurme.

Hän uskoo, että osansa tanssikansan vähenemiseen on silläkin, että elinkustannukset ovat nousseet. Monen on pakko tinkiä huvituksista, kun rahat menevät päivittäiseen elämiseen.

Auran Nuortentalon omistavan säätiön omistavat kolme auralaista yhdistystä: Auran Vannas, Auran Nuorisoseura ja Auran maamiesseura.

Artistit talkoissa

Kaikki varainkeruukonsertissa esiintyvät artistit esiintyvät ilman palkkiota.

–Tulossa on tanssikansalle hyvin tuttuja artisteja. Reija Kortet pääsi viime vuonna Syksyn sävel -kilpailussa finaaliin. Mukaan saatiin myös vuoden 2014 tangokuningatar Maria Tyyster sekä Tarja Lunnas ja Tino Ahlgren. Konsertin juontaa Sari Tamminen, Hurme kertoo.

Kaikkien artistien taustalla soittaa housebändi Misio.

Tapahtumassa on mahdollista paitsi tanssia, myös nauttia musiikista konserttimaiseen tapaan.

–Osa tanssilattiasta on katsomona, missä on tuoleja. Tanssiminen on siis mahdollista, mutta ei pakollista, Hurme sanoo.

Auran Nuortentalon pelastamisessa on kyse paljon muustakin kuin auralaisten käytössä olevasta harrastus- ja tanssitilasta.

–Turun seudulla ei enää ole toista paikkaa, missä järjestettäisiin joka talviviikonloppu tansseja kahden bändin voimin, Hurme sanoo.

Hän muistuttaa, että tanssilla on tutkitustikin terveyttä edistävä vaikutus. Ihminen kaipaa kosketusta ja toisen ihmisen läheisyyttä.

Sopisi moneen

Tanssien lisäksi Nuortentalolla järjestetään kerhoja ja jumppia, harrastetaan kuntonyrkkeilyä ja sulkapalloa. Kuntosalia käytetään paljon. Suurimman osan ajasta talo on kuitenkin tyhjillään. Lämmitys- ja muut kulut juoksevat kuitenkin joka päivä ja korjattavaakin vuonna 1966 valmistuneesta talosta aina löytyy.

–Talossa on kaksi suurta kokoustilaa, joita vuokrataan, kahvion puolen voi senkin vuokrata erikseen ja vaikka vain osin. Nuortentalolla voisi olla nykyistä paljon enemmän vaikkapa häitä, syntymäpäiviä ja muita juhlia. Onpa meiltä kysytty sitäkin, sopisiko tila lennokkikerhon käyttöön, Hurme sanoo.

Auran Nuortentalon varainkeruukonsertti pääsiäissunnuntaina 9.4. kello 17-20. Oovet aukeavat kello 16. Lisätietoja konsertista www.aurannuortentalo.fi