Juniorilentopallotoiminta heräsi eloon Aurassa

0
Auran Vantaan junnujen treenit päättyvät aina iloiseen tsemppihuutoon valmentaja Anna Kelan vetämänä. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. –Hienoja koppeja! Muistakaa koittaa sitä sormilyöntiä, kun lyödään verkon yli, Anna Kela ohjeistaa Auran OP-Areenalla käynnissä olevissa treenissä.

Kyseessä on Auran Vantaan eloon herätelty juniorilentopallotoiminta, mistä kunnia kuuluu Kelalle itselleen.

–Itse pelasin naisten joukkueessa. Kun oma poikani kiinnostui lentopallosta, aloin katsella, missä pääsisi pelaamaan. Sitten syntyi ajatus omasta joukkueesta, sillä kuskaaminen ei niin kiinnostanut. F-junnujen joukkue on nyt kasassa ja lapsia on mukana runsaasti, tällä hetkellä 15, Kela kertoo.

Vuosina 2014 ja 2015 syntyneiden peleissä pelataan sekajoukkuein, mikä sopii hyvin Auran Vantaan sekajoukkueelle.

Viime syksynä tulille laitettu uusi joukkue on ehtinyt pelienkin makuun, sillä kaksi turnausta on jo takana ja yksi edessä.

–Tämä on lentopalloliiton alainen sarja. Näillä pienillä ei vaan ole vielä mitään sarjataulukoita, ja hyvä niin. Tiikerisarja, jossa me pelaamme, on vasta-alkajille. Sitten on erikseen supersarja kauemmin pelanneille, Kela selventää.

Lentopallo saatetaan kokea haasteelliseksi lajiksi, sillä otteet ovat merkittävässä roolissa pelin sujuvuudessa. Kelan junnutreeneissä ei kuitenkaan hinkata loputtomiin vain tekniikkaa.

–Alkuun palloteltiin ja pelailtiin kaikenlaisia pelejä ja leikkejä. Myöhemminkin tehdään paljon viitepelejä eli oppiminen tapahtuu enemmän tekemisen kuin sellaisen toistavan tekniikkatreenin kautta, Kela kertoo.

–Tämän ikäiset kehittyvät todella nopeasti, Kela kehuu innokkaita pelaajia.

Turnauksissa taitavat syöttäjät eivät pääse dominoimaan, sillä jokainen syöttää kaksi syöttöä kerralla ja sitten syöttäjä vaihtuu. Jos ensimmäinen syöttö ei onnistu, toisen yrityksen saa heittää. Toisella puolella pallon saa ottaa vastaan koppaamalla. Ensimmäinen ja toinen kosketus voi olla heitto. Kolmas kosketus verkon yli tulee olla sormilyönti.

Kela heittää ilmoille toiveen toisen joukkueen perustamisesta.

–Voisihan meillä olla E- ja F-junnujen joukkueet. Treenit voisivat olla samaan aikaan, mutta lapset menisivät sitten vaan omiin turnauksiin. Tosin lisää aikuisia kaivattaisiin toimintaan mukaan, Kela tuumailee.

Tuomas Honkasalo