Marttilan kunta ostaa takaisin entisen alakoulun

0
Marttilan kunta suunnittelee entiseen alakouluun esimerkiksi yhdistystiloja.

MARTTILA. Marttilan kunta tekee vaihtokauppaa kiinteistöistä Aalto kiinteistöt Oy:n kanssa. Kunta ostaa Aalto kiinteistöt Oy:ltä entisen alakoulun 39 000 euron kauppahinnalla. Myllypellontien ja Härkätien kulmauksessa sijaitsevalla 0,25 hehtaarin kiinteistöllä sijaitsee alakoulun lisäksi ulkovarasto.

Aalto kiinteistöt Oy puolestaan ostaa kunnalta Riiheläntiellä sijaitsevan purkukuntoisen asuinrivitalon. Kauppahinnaksi on sovittu 39 000 euroa. Kiinteistön pinta-ala on 0,34 hehtaaria. Myytävällä määräalalla sijaitsee myös lämpökeskus, josta johdetaan lämpö Riiheläntie 2A asuinrivitaloon ja As. Oy Riiheläntie asuinrivitaloon.

Myytävässä Riiheläntie 2B rivitalossa on seitsemän asuntoa, joista viisi on tällä hetkellä vuokrattuna. Kunta on aiemmin päättänyt poistaa asunnot vähitellen asuinkäytöstä ja rakentaa tilalle vuokra-asuntoja entisen terveysaseman tiloihin. Kunnan omistuksessa rivitalo purettaisiin. Ostaja aikoo hallintojohtaja Heini Luoman mukaan peruskorjata rakennuksen.

Vuokrasopimukset ovat myynnistä huolimatta jatkumassa entisellään. Asuinrivitalo 2B:n saunatila ja 2A:n pyykkitupa ovat edelleen kummankin talon asukkaiden käytettävissä.

Alakoulun kunta ostaa takaisin remontoidakseen rakennukseen esimerkiksi yhdistystiloja.