Pöytyän kirkkoherraehdokkaiden vaalisijajärjestys selviää ensi viikolla

0

PÖYTYÄN SEURAKUNTA. Tuomiokapituli päättää Pöytyän kirkkoherraehdokkaiden vaalisijajärjestyksen vapun jälkeen 3. toukokuuta. Tämän jälkeen käynnistyvät vaalipaneelit. Vaalipaneelit aloitetaan 9.5. Kyröstä, 12.5. vuorossa on Oripää, 17.5. Yläne ja 5.6. Riihikoski. Vaalinäytteet toimitetaan 28.5. ja 4.6. Ennakkoäänestys on 12.6.–16.6. ja virallinen vaalipäivä 18.6.

Kirkkoherran virkaa ovat hakeneet seurakuntapastori Merelle Peltonen Galindo ja kappalainen Juha Dubbe. Koska molemmat jo työskentelevät Pöytyän seurakunnassa, kirkkoherran valinnan jälkeen seurakuntaan on tulossa papin virka avoimeksi.

Hakijoiden vähäinen määrä hieman yllätti. Vt. kirkkoherra Hanna Lehto kuitenkin toteaa, ettei vika ole Pöytyän seurakunnassa vaan ongelma on yleinen.

–Helsingissäkin oli juuri kaksi kirkkoherran virkaa auki eikä kumpaankaan tullut yhtä-kahta enempää hakemuksia, Lehto kertoo ja huomauttaa, että myös kappalaisten virkoja on vaikea täyttää, vaikka kappalaisen palkka on parempi kuin pastorin ja vastuut pienemmät kuin kirkkoherralla.

Lehdon mukaan moni pitää peruspapin työstä, mutta kirkkoherran työ koetaan liian hallinnolliseksi ja byrokraattiseksi.

–Saatetaan epäröidä, onko itsellä valmiuksia tehtävän hoitamiseen.

Pienissä seurakunnissa vastuut ovat samat kuin isoissakin. Toisaalta Lehto toteaa Pöytyän tilanteen olevan hyvä, kun pappeja on neljä.

Muutakin henkilöstöä on Lehdon mukaan tällä hetkellä vaikea löytää. Esimerkiksi Pöytyän seurakuntaan ei ole saatu palkattua nuorisotyönohjaajaa eikä määräaikaista diakonin tehtävää edes yritetä täyttää, koska pesti olisi liian lyhyt houkutellakseen hakijoita.