Ulkorakennus roihahti tuleen Pöytyällä

0
Maatilakeskuksen ulkorakennus syttyi torstaina iltapäivällä Pöytyällä tuleen. Kuva: Simo Päivärinta.

PÖYTYÄ. Noin 300-neliöinen ulkorakennus syttyi tuleen torstaina iltapäivällä kello 13.40 aikoihin Pöytyällä Lähdeojantiellä. Rakennuksessa on aiemmin toiminut kanala ja nykyisin siinä toimi lämpökeskus. Palo tuhosi koko rakennuksen sekä joitakin rakennuksessa olleita maatalouskoneita. Henkilövahinkoja palo ei aiheuttanut.

Silminnäkijän mukaan tuli levisi myös toiseen rakennukseen. Päivystävän päällikön Riku Koskisen mukaan tuli ehti tarttua kahteen ulkorakennuksen vieressä olleeseen hirsiaittaan, joista toinen saatiin sammumaan hyvissä ajoin. Toinen oli pelastuslaitoksen paikalle saapuessa niin savun peitossa, ettei sitä heti havaittu. Sekään ei kuitenkaan ennättänyt kokonaan tuhoutua.

Rakennukset sijaitsevat maatilakeskuksen useamman rakennuksen ryppäässä, jossa on myös asuinrakennus. Sammutustyöt olivat käynnissä vielä kello 16 aikaan, mutta palon leviämisvaaraa ei Koskisen mukaan enää ollut. Paikalla oli useampia pelastuslaitoksen yksiöitä.

Pelastuslaitos tutkii palon syttymissyytä yhdessä poliisin kanssa. Palon havaitsivat naapurit.

Uutinen päivitetty kello 16.07.

 

Tuli tuhosi noin 300-neliöisen ulkorakennuksen ja ehti tarttua myös kahteen vieressä olleeseen hirsiaittaan. Kuva: Simo Päivärinta.