Pöytyän seurakunta käy vaaliuurnille

0

Sunnuntaina Pöytyän seurakunnassa on tärkeä päivä. Seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra välittömällä vaalilla: äänioikeutettuja ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet, jotka on merkitty jäseniksi viimeistään 9.4.

Ehdokkaita on kaksi, ja se riittää. Tällä tietoa molemmat ovat näkemyksiltään maltillisia ja toimintatavoiltaan yhteistyökykyisiä (AVL 9.6.), joten näyttää vahvasti siltä, että vaalissa käy hyvin, valittiin sitten kumpi tahansa. Seurakuntalaisten soisi tästäkin huolimatta käyttävän äänioikeuttaan runsaslukuisesti. Mitä vilkkaammin vaaliuurnilla käydään, sitä vahvemman mandaatin uusi viranhaltija saa.

Mielenkiintoista on myös nähdä, valitaanko Pöytyän seurakunnan kirkkoherraksi ensimmäistä kertaa nainen. Naiset, Irina Kaukinen ja Hanna Lehto, ovat toki luotsanneet Pöytyän seurakuntaa, mutta eivät vaaleilla valittuina: heidän titteleittensä etuliitteenä on ollut vs. ja vt.

On tosin valitettavaa, jos kirkkoherranvaalissa keskeiseksi tekijäksi nousee ikä tai sukupuoli: tehtävän hyvään hoitamiseen ei kummallakaan seikalla pitäisi ylipäätään olla mitään vaikutusta.

Valittiin Pöytyän kirkkoherraksi kumpi tahansa, häämöttää hänen edessään joka tapauksessa haasteellinen tehtäväkenttä, jossa heikkenevä talous, seurakunnan hupeneva väkiluku ja rapistuva rakennuskanta aiheuttavat murheenkryynejä. Maltillisuus ja yhteistyökyky tulevat nyt tarpeeseen.