Yläne-viikko viihdyttää ja liikuttaa

0
Vanhojen kulkupelien kulkueella on Yläneellä pitkät perinteet. Arkistokuva on vuoden 2019 Yläneen Säpinöiltä, jolloin letkassa huristeli erilaisia ajoneuvoja traktoreista mopoihin. Kulkue starttaa taas lauantaina 1.7. kello 12. Kuva: AVL:n arkisto / Veeti Nurminen

PÖYTYÄ/Yläne. Kauan odotettu ja pitkään toivottu Yläne-viikko herää henkiin monen vuoden tauon jälkeen 24.6.–1.7.

Yläneen keskikesää elävöittäviä yleisötapahtumia on luvassa sekä keskustaan että kylille, rannoille, torille ja kunnantalolle. Tempauksessa ovat mukana yläneläiset yhdistykset ja yritykset sekä Pöytyän kunta.

Koettavaa ja nähtävää riittää juhannuksesta alkaen teemalla jokaiselle jotakin. Viikko huipentuu Yläneen Säpinöihin ja vanhojen menopelien kulkueeseen lauantaina 1. heinäkuuta.

Pöytyän kunnan Kalikan virkistysalue on vilvoitusta ja virkistystä hamuavien käytössä koko viikon. Valasrannalla pistetään tuttuun tapaan jalalla koreasti keskikesän juhlan merkeissä ja paikallisten orkesterien tahdissa.

Kuvataidetta ja teatteria

Juhannuspäivänä on mahdollisuus hiljentyä sanan ääreen Heinijoen maakirkossa Heinijoen koululla klo 13.

Himolan kesäteatterinäytökset alkavat sunnuntaina 25.6. kello 18. Näytelmänä on elämänmakuinen ”Ja Jumala loi naisen”.

Kotiseutumuseo perinnepuutarhoineen on auki päivittäin. Museomäen musiikkituokiot kajahtavat ilmoille kello 13 ja 15. Museon näyttelyssä voi tutustua huoneentauluihin ja Timo Lehtimäen taidenäyttelyyn.

Käsityöläisten perinteinen Helyjä ja heinäseipäitä -myyntinäyttely avautuu kotiseutumuseolla tiistaina 27. kesäkuuta.

Niin ikään tiistaina Yläneen kunnantalon sivurakennuksessa järjestetään kansalaisopiston kudontapiirin näyttely kello 10–14 ja kello 18–20.15. Jokainen halukas pääsee samalla kutomaan oman pätkän poppanaan, joka lahjoitetaan Kartanokotiin.

Alvarintien leikkipuistossa pidetään leikkitreffit ja pihamuskari tiistaina kello 9.30–11.

Luontokapinetin uudistettuun luontonäyttelyyn voi tutustua tiistaista sunnuntaihin. Keskiviikkona 28.6. on tarjolla kaikille maksuton sisäänpääsy. Tairekalleriassa voi perehtyä Mikko Peltomäen taiteeseen.

Torstaina 29.6. on oiva tilaisuus tutustua lemmikkiankkoihin Ann-Mari Tammenlaakson luona Uudessakartanossa Huhkontiellä.

Anna-Kaarina ”Ansku” Pihajoki vetää perjantaina 30.6. aamujumpan Otsolan kentällä klo 9.30. Perjantai-iltana pidetään iltakirppis Yläneen torilla klo 17-19.

Viikon huipennus koetaan Säpinöillä lauantaina 1.7. torilla. Markkinamenoa on tiedossa aamukahdeksasta alkaen. Torilla kuullaan muun muassa kesäasukkaan tervehdys ja julkistetaan Yläneen keskustaajaman kaunein puu -kilpailun voittaja.

Säpinämusiikista vastaavat Ville Mäkimattila ja Janiina Lehtonen. Vanhojen menopelien kavalkadi hyrisee kirkonkylälle kello 12.