Ennakkoluulottomuus kannattaa

0

Kosken kunnan päätöstä hankkia tonttimaata uudisrakentamista varten, pitää tervehtiä ilolla. Koskella on pantu merkille, että Turun väkiluku on kasvussa. Ajatus siitä, että ennen pitkää osa kaupunkilaisista halajaa maaseudulle, on varmasti totta. Paljon on kuitenkin kiinni myös siitä, miten helpoksi maaseudulle muuttaminen tehdään.

Uuden talon rakentaminen on raskas ja kallis prosessi, johon ryhtyminen askarruttaa monia. Vanhan talon ostaminen ja kenties remontoiminen on pienemmän kynnyksen takana. Jos kunnassa on tarjontaa rivitaloista, moni ikääntynyt omakotiasukas muuttaa mielellään rivitaloon, jolloin omakotitalo tulee myyntiin. Rivitalojen saaminen kuntaan vaatii kuitenkin aktiivisuutta myös kunnalta. Kunta ei voi ryhtyä itse rakennusyritykseksi, mutta se voi markkinoida itseään yrityksille, jotka niitä rakentavat.

Koski on erinomainen paikka asua ja paikkakunnan yhteishenki on vahva. Väestörakenne kaipaa kuitenkin nuorentamista. Siihen on hyvät edellytykset, sillä Koskella on maine kuntana, joka arvostaa koulujaan ja koulutusta.

Kuntien välisessä kilpailussa profiloituminen ja aktiivisuus kannattaa. Joidenkin kuntien kuten Pöytyän kohdalla profiileja pitäisi olla useita, koska kuntakeskuksiakin on kolme.