Kohtalaisia sadekuuroja

0

Nyt sitten saadaan sitä, mitä kesä- ja heinäkuu odotettiin. Vettä sataa päivittäin, mutta sitä, mihin aikaan ja missä päin kotiseutua sitä tulee, on turha ennustaa viittä minuuttia pidemmäksi aikaa.

Töissä vielä ollessani autossa oli aina mukana kumisaappaat, sateenvarjo ja vielä sadepukukin. Vähän aikaa sitten huomasin, että sadepukuja on edelleen auton lisäksi myös kotona ja mökin venevajassa. Tämän lisäksi kodin naulakossa riippuu kaksi sadetakkia. Kumisaappaita on neljä paria, joista tosin yhdet vuotavat.

Tämä saattaa tietysti antaa aihetta epäillä, että varustautumiseni on mennyt jo hiukan turhan pitkälle varsinkin, kun ottaa huomioon sen, että asun Auran keskustassa, en Ahvenanmaan ulkoluodoilla.

Kaikkea tavaraa ei tietenkään kannata iät ajat säilyttää. Päivänä muutamana keskityin etsimään kaapeista tekstiilejä, joita ei välttämättä halua pistää enää Spr:n tai Pelastusarmeijan keräykseen, mutta joille kuitenkin olisi vielä muuta käyttöä.

Keskikokoiseen jätesäkkiin kertyikin sen verran tavaraa, että lähdin viemään sitä Auranmaan lajitteluasemalle. Olen käynyt siellä ennenkin, mutta tämä reissu antoi uutta oppia.

Lajitteluaseman tienhaarassa aloin jo aavistella, ettei visiitilleni valitsema ajankohta ollut paras mahdollinen. Menin asemalle tiistaina heti sen aukeamisen jälkeen. Koska poistotekstiileille tarkoitettu keräysastia oli heti portin vieressä ja tuonti on ilmaista, olin toimittanut asiani melkein saman tien. Nyt ei enää ollutkaan enää muuta tehtävää kuin lajitteluasemalta takaisin kantatielle.

Katsahdin ympärilleni ja totesin olevani pitkien peräkärryjen ja pakettiautojen meressä, jossa autoja ja peräkärryjä oli peräkkäin, limittäin ja lomittain.

Lajitteluaseman työntekijöille tämä oli tuttua kauraa, mutta minä pelkäsin jääväni isojen autojen keskelle siihen saakka että asema suljetaan. Tuossa vaiheessa sivuikkunaani koputti yksi pulmani havainneista miehistä ja viittoi minut autojen välistä ulos vievään jonoon.

Päivän opetus: lajitteluasemalle ei kannata välttämättä kiirehtiä heti kun se aukeaa. Ei varsinkaan, jos kyseessä on viikonlopun jälkeinen aukiolopäivä. Silloinhan sinne on asiaa kaikilla heillä, jotka ovat viettäneen viikonlopun remppahommissa.

toimittaja evp

Päivi Perkiö

phperkio@gmail.com