Lähiruokapäivässä tarjolla kaikkea mansikoista saaristolaisleipään

0
Muiden muassa Myllykosken tilan tilamyymälä on mukana lauantain Lähiruokapäivässä. Tilamyymälä muutti Karinaisten koulun tiloihin tänä kesänä.

AURANMAA. Lauantaina 9.9. järjestettävässä Lähiruokapäivässä on jälleen mukana useampia auranmaalaisia tuottajia. Yksi paikallisia maataloustuottajia tutuksi tekevistä kohteista on Myllykosken tilan tilamyymälä entisellä Karinaisten koululla. Tilan omien tuotteiden mansikoiden, vadelmien, perunoiden ja herneiden lisäksi myynnissä on kananmunia, hunajaa, Riitsuon tilan naudanlihaa eri muodoissa, Pelttarin tilan avomaan kurkkuja, kaaleja ja maisseja, Makeistehdas Makeidonin karkkeja, KakkuAnnen saaristolaisleipää ja Järvisen tomaatteja.

–Riitsuon tila grillaa makkaraa ja lihaa on myös kotiin myytävänä. Lisäksi pidämme vohvelikahvilaa ja lapsille on tikkareita tarjolla, Myllykosken tilan Kirsi Hirvensalo kertoo päivän annista ja toteaa, että tilamyymälään on pyritty rakentamaan tapahtumaa, jossa yhdestä paikasta saisi kaiken tarvittavan kerralla.

Hirvensalot muuttivat tilamyymälänsä koulurakennukseen tänä kesänä. Kirsi Hirvensalon mukaan asiakkaat ovat ottaneet uuden myymälän hyvin vastaan ja esimerkiksi jo pitkin kesää myynnissä olleet KakkuAnnen saaristolaisleivät ovat häneen mukaansa olleet tykättyjä tuotteita.

–Moni ei ehkä usko, että mansikkaa vielä saa, mutta kyllä meiltä vielä tulee ja nimenomaan avomaan, ei tunnelimansikkaa, Hirvensalo vinkkaa.

Myllykosken tilan lisäksi Lähiruokapäivässä ovat Auranmaalta ja lähiseudulta mukana Murtolan HamppuFarmi, Nummenpään luomu highland, Santaniityn tila, Isontuvan jäätelö, Metsärannan puutarha, Pieni Rehutehdas, Kreivilän tila, Heikolan luomukanatila, Rainingon luomutila, Vähätalon tila ja Kaarlejoen luomutila.

Lähiruokapäivässä mukana olevat tilat sekä tarkemmat tiedot ja aukioloajat löytyvät osoitteesta https://lahiruokapaiva.fi/tutustu-kohteisiin/