Marttilan uusi kunnanjohtaja Anne Ahtiainen toivoo yhteistyön jatkuvan

0
Anne Ahtiaisen työ Marttilan kunnanjohtajana alkoi virallisesti maanantaina, mutta hän kävi esittäytymässä yrittäjille jo viime torstain aamukahveilla.

MARTTILA. Varha ja TE-uudistus. Marttilan kunnanjohtajana maanantaina aloittaneella Anne Ahtiaisella on painavia asioita työpöydällä odottamassa. Hyvinvointialue aloitti vuoden alussa, mutta paljon asioita on vielä kunnissakin puitavana. Uusien työllisyysalueiden on tarkoitus aloittaa vuonna 2 025. Siinä Marttila on Salon kelkassa.

–Iso kysymys, miten Varhan isot sopeuttamistarpeet näkyvät kunnissa. Palvelutarpeet täällä kuitenkin säilyvät, eivät ihmiset täältä minnekään ole lähteneet, Ahtiainen miettii.

Paljon on myös pienempiä asioita, jotka odottavat uuden kunnanjohtajan työhön tarttumista. Ja syksy on tietenkin kunnissa seuraavan vuoden talousarvion laadinnan aikaa.

–Tänne on hyvä tulla puikkoihin, kun tietää, että budjetit on tehty pitkälle, Ahtiainen kiittelee uusia työtovereitaan ja luottamushenkilöitä.

Ahtiaiselle Marttila on tuttu vuosilta jolloin hän työskenteli Valoniassa. Naapurin, Paimion, tyttönä hän toki tietää Marttilan jo lapsuudesta. Arto Ali-Eskolan kyntävät hevoset jäivät mieleen matkoilta tädin luokse Loimaalle. Marttilan kunnanjohtajaksi Ahtiainen siirtyi Liedon teknisen toimen toimialajohtajan pallilta.

–Olen työssäni pyrkinyt olemaan palveleva viranhaltija, Ahtiainen sanoo ja lupaa jatkaa samalla tiedottavalla, viestivällä ja kysymyksiin vastaavalla linjalla myös Marttilassa.

Tehtävänään hän pitää myös ideoiden vastaanottamista ja asioiden eteenpäin viemistä.

–Liedossa pyrin tuomaan esiin, mitä meidän toimialalla tehtiin ja minkälaista porukkaa meillä oli töissä, Ahtiainen kertoo ja toteaa, että jokaisen työpanos on tärkeä.

Marttilassa hän saa johdettavakseen noin 50 työntekijää. Tämä on hieman yli puolet vähemmän kuin Marttilassa oli työntekijöitä ennen hyvinvointialueen aloittamista.

LIEDOSSA Ahtiainen työskenteli viimeiseen viralliseen työpäivään asti, eikä näin ollen kauheasti ehtinyt jännittää Marttilaan tuloa. Henkistä irtautumista hyväksi kehumastaan työporukasta hän kuitenkin sanoo tehneensä jo jonkin aikaa. Uudelta työyhteisöltään Ahtiainen osaa odottaa ainakin yhteistyökykyä.

–Yhteistyö nousee Marttilasta selkeästi esiin. Rajan takaa olen kateellisena katsellut, miten asioita saadaan yhteistyöllä pienelläkin panoksella aikaan.

Ahtiainen pitää yrittäjien kanssa tehtyä yhteistyötä sekä yhteisöllisyyttä tärkeänä. Yrittäjätaustaa hänellä itsellään ei ole, mutta maatilan kasvattina hän sanoo olevansa yrittäjähenkinen.

–Kunnalla kun on töissä, saa tulla töihin niin ajoissa ja lähteä töistä niin myöhään kuin haluaa, Ahtiainen sanaili yrittäjille, joita hän kävi tapaamassa viime torstain aamukahveilla.

Ahtiainen toivoo yhteistyön yrittäjien kanssa jatkuvan. Kahveille osallistuneelta Hanna Takatalolta hän sai evästyksiä yhteistyön tekemiseen myös naapurikuntien kunnanjohtajien kanssa. Takatalo piti kuntien välistä yhteistyötä tärkeänä yrittäjien kannalta, sillä yritykset tarvitsevat asiakkaita myös naapurikunnista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eeva Korimäki , rakennus- ja kiinteistöpäällikkö Jarkko Vihtonen ja elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi totesivat Marttilassa totutun viranhaltijoiden väliseen yhteistyöhön. Korimäki myös totesi, ettei työ pienessä kunnassa ole yksinäistä, kun vertaistukea on saatavilla naapurista.