Uutta elämää Wanhaan Tattilaan – Eero Toikka osti alunperin sienien kasvatusta varten tehdyn hallin

0
Hallissa on hyvä korjata pienempiä leipomokoneita. Suurimmat laitteet korjataan paikan päällä asiakkaan luona.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen Tourulassa sijaitseva Wanha Tattila on herännyt uuteen elämään uuden omistajan myötä.

Alunperin sienien kasvatusta varten tehty halli on ollut monta vuotta tyhjillään.

Uusi omistaja on Toikkatechin yrittäjä Eero Toikka. Halliin on tulossa niin Toikan omaa yritystoimintaa kuin tiloja yhteistyökumppaneille.

–Tähtäin oman toiminnan aloittamiselle on vuodenvaihteessa. Yhdessä tilassa toimii jo perunavarasto.Vuokralaiseksi tulee myös pitopalvelualan yritys, jonka tilat ovat juuri valmistumassa, Toikka kertoo.

Toikan oma yritystoiminta pitää sisällään ennen kaikkea leipomokoneiden huolto- ja korjauspalveluita. Lisäksi hänen yrityksensä tarjoaa varavoimapalveluita muun muassa festivaaleille. Toikkatech on ollut edelläkävijä muun muassa uusiutuvien polttoaineiden käyttöönotossa varavoimaloissaan.

Hallissa on neliöitä 850. Tilaan kuuluu muun muassa kolme 120 neliön kokoista erillistä hallitilaa, joista kaksi on nyt yhdistetty Toikkatechin käyttöön. Tavoitteena on vuokrata hallista yli puolet yhteistyökumppaneille niin että omaan käyttöön jää noin 300 neliötä.

Halli on hyvässä kunnossa, joten kovin mittavia remontteja ei tarvita. Suurimpia remontteja on lämmityksen muuttaminen niin, että se perustuu ilmalämpöpumppuihin.

Toikka kertoo ilahtuneensa siitä, miten hyvin hänet on otettu paikkakunnalla vastaan.

–Olen paluumuuttaja. Olen syntyisin Yläneeltä, mutta olin välillä 30 vuotta pois. Takaisin näille konnuille muutin kuutisen vuotta sitten, kertoo karkailevan Simo-sonnin isäntänä valtakunnallistakin kuuluisuutta saanut Toikka.

Yksi motivaatio hallin hankkimiseen oli mahdollisuus siirtää osa töistä kotikonnuille. Kolme ulkopuolista työllistävän yrityksen töistä suurin osa on Turussa, mutta osa koneista voidaan huoltaa Yläneellä.

–Tähän saakka yrityksen kiinteä piste on ollut meillä kotona Nummiojalla, mutta nyt se siirtyy tänne Wanhaan Tattilaan, Toikka kertoo.