Tervetullutta yhteistyötä

0

Loimaan isojen kasvuyritysten ympärille muodostetun Teknologiaklusterin laajeneminen Auranmaalle on tervetullut avaus. Tarvetta on monen toimialan asiantuntijoille, alihankkijoille ja kumppaniyrityksille. Loimaa on tunnettu vahvoista teknologiayrityksistään ja on selvää, että ilman yhteistyötä menestys ei olisi ollut niin mittavaa kuin se on ollut.

Klusterin laajeneminen Auranmaalle on vähintäänkin luontevaa. Maantieteellinen etäisyys on lyhyt ja suhtautuminen työhön ja yrittämiseen monella tapaa yhteneväinen.

Yritysten yhteistyö ei tietenkään ole mitään uutta Auranmaallakaan. Yhteistyötä on tehty aina, mutta sen muodot ovat epävirallisempia. Yrittäjän paras tuki ja turva on toinen yrittäjä. Vaikka kyseessä olisi kilpailijakin, fiksut yrittäjät ovat aina ymmärtäneet, että kun yksi menestyy, muutkin hyötyvät. Pienten yritysten kohdalla yhteistyön merkitys esimerkiksi investointien tekemisessä vain korostuu.

Yhteistyö laajemmin ajatellen on Loimaan seutukunnalla nähnyt monenlaisia vaiheita. Esimerkiksi kehittämisjohtajat tekevät kyllä yhteistyötä, mutta yhteistyö voisi varmasti olla nykyistä tiiviimpääkin. On hyvä, että elinkeinotoiminnan kehittämistyötä tekevät ihmiset ovat omissa kunnissaan lähellä yrityksiä ja helposti saavutettavissa, mutta se ei estä ylikunnallista yhteistyötä. Kaiken kaikkiaan on selvää, että kuntien tehtävien ja resurssien vähentyessä niiden kannattaa tehdä entistä enemmän yhdessä.