Kyrön Seudun UA:n Iiro Litjo ja kartturinsa Sini Tynni saivat Jämsässä kelpo lähdön rallikauteen

0
Iiro Litjo ja kartturinsa Sini Tynni tekivät vahvan suorituksen JMK-Rallissa. Kuva: Simo Päivärinta.

JÄMSÄ. F-Cupin avauskilpailu JMK-Ralli ajettiin lauantaina (27.1.2024) Jämsän seudun ralliteillä. Kokonaisuudessaan reitin pituus oli 160 kilometriä, josta noin 60 oli erikoiskoekilometrejä. Rallissa ajettiin viisi erikoiskoetta.

Reitille starttasi kaikkiaan 150 autokuntaa. Kyrön Seudun Urheiluautoilijoita edustava Iiro Litjo osallistui kilpailuun uuden kartturinsa Sini Tynnin kanssa. Kyseessä oli Tynnin ensimmäinen nuottikilpailu. Kilpailu lähti sujumaan Litjon ja Tynnin osalta ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen mallikkaasti eikä ajovirheitä tullut.

Kahden erikoiskokeen jälkeen saavuttiin lyhyelle huoltotauolle Hotelli Jämsään, jolloin Litjon ja Tynnin sijoitus oli luokkansa viides. Eroa johtavaan Peetu Patajokeen oli 45 sekuntia. Seuraavat kolme vaativaa erikoiskoetta veivät Koskenpäähän, jossa Litjon ja Tynnin tekeminen parani entisestään ja he saivat Patajokea kiinni 10 sekuntia.

Maalissa Litjo ja Tynni olivat luokkansa neljänsiä ja kaksivetoisissa sijalla kymmenen. Kaksivetoisten voittoon ajoi odotetusti moninkertainen Suomen mestari, jämsäläinen Joonas Lindroos.

– Tästä on hyvä lähteä parantamaan 1.–2. maaliskuuta ajettavaan Kangasniemi-ralliin. Tarkoituksena on edetä nousujohteisesti ja ajaa sarjan kaikki viisi osakilpailua, tuumasi Iiro Litjo lauantai-iltana.

Teksti: Simo Päivärinta